22 Μαρτίου 2017

Ποιοι ήταν οι παραλήπτες των 8 "τρομοδεμάτων"

Η ελληνική αστυνομία  γνωστοποιεί τους 6 από τους 8 "παραλίγο" παραλήπτες των "τρομοδεμάτων" που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
Οι αρχές κινούνται με άκρα μυστικότητα και διερευνώνται τα ενδεχόμενα να έχουν σταλεί κι άλλα πακέτα, από άλλα σημεία της χώρας ή ακόμα και από το εξωτερικό, όπως και το ενδεχόμενο να υπάρχουν και νέοι, εγχώριοι στόχοι. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που ανησυχεί πολύ την ηγεσία της αστυνομίας, η δημιουργία δηλαδή νέου κύματος αποστολής εκρηκτικών δεμάτων, το επόμενο διάστημα, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι στόχοι των τρομοδεμάτων, μετά τον γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ, είναι οι ακόλουθοι:
-Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup
-Κλάους Ρέγκλινγκ, διευθύνοντας σύμβουλος του ESM
-Φρανς Τίμερμανς, α’ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
-Fitch, οίκος αξιολόγησης
-Moody's, οίκος αξιολόγησης
-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Τα άλλα δύο τρομοδέματα απευθύνονταν, σύμφωνα με πληροφορίες σε πολυεθνικές εταιρίες με έδρα την ΕΕ.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο υπουργός Ντάισελμπλουμ ήταν ο στόχος της μιας παγιδευμένης επιστολής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κουν Χέλινκ, ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ, αποφεύγοντας πάντως να επιβεβαιώσει πως επρόκειτο για ένα από τα πακέτα που εντοπίστηκαν στην Αθήνα.
​Τα άλλα τρία τρομοδέματα απευθύνονταν, σύμφωνα με πληροφορίες σε πολυεθνικές εταιρίες με έδρα την ΕΕ
Όσον αφορά στα ονόματα των αποστολέων, εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τους Γεωργιάδη-Κικίλια, υπάρχουν ονόματα καθηγητών πανεπιστημίων (Πάντειος, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ) τα οποία όμως δεν δίνονται στη δημοσιότητα προκειμένου να «προστατευθούν».
Οι αξιωματικοί της αστυνομίας αναμένουν την προκήρυξη για τις συγκεκριμένες ενέργειες, που ελπίζουν ότι θα τους παρέχει επιπλέον κρίσιμα στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως και πληροφορίες για το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα τρομοδέματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα έχουν ταχυδρομηθεί από εξωτερικά γραμματοκιβώτια και δεν έχουν σφραγίδες, καθώς η αλληλογραφία που αποστέλλεται με αυτόν τον τρόπο πηγαίνει κατευθείαν στο κέντρο διαλογής. Από την Αντιτρομοκρατική γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιες περιοχές ταχυδρομήθηκαν, για την περίπτωση που υπάρχουν κάμερες και έχουν καταγράψει τους δράστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: