13 Μαρτίου 2017

Με ευχές και δηλώσεις αισιοδοξίας δεν «αναπνέει» η χώρα




Του Σπύρου Κουλκουδίνα
Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης

Την ώρα που ελληνική οικονομία βυθίζεται, οι επιχειρήσεις στεγνώνουν και τα νοικοκυριά παλεύουν να ανταποκριθούν στις ατέλειωτες υποχρεώσεις τους στο κράτος, η ελληνική κυβέρνηση διατείνεται ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας επιβραβεύει το έργο της.
Τι λένε οι αριθμοί:

Στη δεύτερη μέτρηση της στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ διαπιστώνεται ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2016, παρουσίασε μείωση κατά 1,2%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2016, έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου στις 14/02/17.
Με βάση τις παραπάνω αναθεωρήσεις τελικά το 2016 έκλεισε με οριακά αρνητικό πρόσημο (0,05%) αντί της προηγούμενης εκτίμησης για θετική πορεία 0,3%. 
Η αρνητική για την ελληνική κυβέρνηση «έκπληξη» δεν φαίνεται να πτοεί τους κυβερνητικούς εταίρους που πανηγυρίζουν για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η αναποτελεσματικότητα και η ανικανότητα τους, έχουν αποτυπωθεί και στους χειρισμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αποτελεί πια κοινή παραδοχή ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε την ικανότητα ούτε τη βούληση να δώσει διέξοδο στην Ελληνική οικονομία.
Δεν έχει τη δυνατότητα να ανατάξει ούτε καν τις δικές της δυνάμεις, τα επιχειρήματά της καταρρέουν μπροστά στους αμείλικτους αριθμούς και η ρητορική τους περιορίζεται σε κραυγές προπαγάνδας και επικοινωνιακά τρυκ.
Το δυστύχημα είναι πως η πορεία τους συνδέεται με την πορεία της χώρας. Και όσο γαντζώνονται  στην εξουσία τόσο «πνίγουν» την ελληνική οικονομία και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.
Με ευχές και δηλώσεις αισιοδοξίας δεν αναπνέει η χώρα. Χρειάζεται οξυγόνο και νέα πολιτική πρόταση. 
Τη νέα πολιτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας την έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και την ανανεώνει συνεχώς ακολουθώντας τόσο τις διεθνείς όσο και τις εγχώριες  εξελίξεις και απαιτήσεις.
Όσο γρηγορότερα δοθεί η  δυνατότητα στο λαό να επιλέξει το μέλλον  του τόσο γρηγορότερα θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη καθώς το μόνο σίγουρο είναι πως ο λαός θα επιλέξει  τη Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει τον τόπο. 
Εκλογές λοιπόν η μόνη λύση.






Δεν υπάρχουν σχόλια: