21 Απριλίου 2017

Στα ημιτελικά του Europa League Άγιαξ, Θέλτα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιόν

Συγκλονιστική εξέλιξη είχαν οι τέσσερις επαναληπτικοί προημιτελικοί του Europa League, οι τρεις εκ των οποίων οδηγήθηκαν στην παράταση. Άγιαξ, Θέλτα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιόν πήραν τα τέσσερα εισιτήρια, με τους «Λιονέ» να επικρατούν στα πέναλτι μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ Άγιαξ και Γιουνάιτεντ πέρασαν στην παράταση.


Γκενκ – Θέλτα 1-1
Η Θέλτα ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, όχι επειδή το ματς με την Γκενκ τελείωσε νωρίτερα, αλλά επειδή και οι τρεις άλλοι προημιτελικοί οδηγήθηκαν στην παράταση. Η Ισπανοί είχαν νικήσει 3-2 στο Βίγκο και το 1-1 στο Βέλγιο τους έδωσε ιστορική πρόκριση, καθώς για πρώτη φορά πέρασαν στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Η Θέλτα προηγήθηκε με τον Σίστο στο 63’, η Γκενκ ισοφάρισε με τον Τροσάρ στο 67’, προσπάθησε για την μεγάλη ανατροπή, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
ΓΚΕΝΚ: Ράιαν, Καστάν, Μπράμπετς (81' Ντέβαστ), Κόλεϊ, Ούρονεν, Μαλινόβσκι (72' Μπούτιους), Μπέργκε, Ποθουέλο, Τροσάρ, Μπούφελ (72' Σχάιβερς), Σαμάτα.
ΘΕΛΤΑ: Σέρχιο Άλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Φοντάς, Χόνι Κάστρο, Ραντόγια, Βας (80' Χοθαμπέντ), Πάμπλο Ερνάντες, Ιάγο Άσπας, Σίστο, Γκουιντέτι (42' Μποβού) (91' Ρονκάγλια).

Σάλκε – Άγιαξ 3-2
Με δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η Σάλκε ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Γκορέτζκα στο 53’ και Μπουργκστάλερ στο 56’  έκαναν το 2-0 για την Σάλκε στέλνοντας το ματς στην παράταση, όπου ο Άγιαξ έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φέλτμαν στο 80’. 
Ο Καλιτζούρι στο 101’ έκανε το 3-0 για τους Γερμανούς, όμως ο Άγιαξ ισοφάρισε με τον Φίργκεβερ στο 111’ και ο Γιουνές στο 120’ «σφράγισε» την πρόκριση του Αίαντα σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 20 χρόνια!
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Ρίτερ (112' Αντβίτζαϊ), Χέβεντες, Νάστασιτς, Κολάσινατς, Μπενταλέμπ, Σταμπουλί (54' Χούντελααρ), Γκορέτσκα (84' Γκάις), Καλιτζούρι, Μαξ Μάιερ, Μπούργκσταλερ.
ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν, Ντάβινσον Σάντσες, Ντε Λιχτ, Φίρχεφερ, Σένε (74' Φαν ντε Μπικ), Ζιγές, Κλάασεν, Κλάιφερτ (61' Ντόλμπεργκ), Γιουνές, Μπερτράν Τραορέ (82' Τέτε).

Μάντσεστερ Γ. – Άντερλεχτ 2-1

Χάρη σε γκολ του Μάρκους Ράσφορντ στο 107ο λεπτό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-1 την Άντερλεχτ στην παράταση και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Με το 5ο φετινό γκολ του Χένριχ Μχιταριάν στην διοργάνωση η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο άνοιξε το σκορ στο 10' απάντησε όμως ο Σοφιάν Χανί στο 32', με το 1-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στο έξτρα ημίωρο.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.:  Ρομέρο, Βαλένσια, Μπεγί, Ρόχο (23' Μπλιντ), Σο, Κάρικ, Πογκμπά, Μχιταριάν, Λίνγκαρντ (60' Φελαϊνί), Ράσφορντ, Ιμπραχίμοβιτς (90' Μαρσιάλ).
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Ρουμπέν, Απιά, Εμ'Μποτζί, Σπάχιτς, Ομπράντοβιτς, Ντεντόνκερ, Τίλεμανς, Χανί (64' Στάντσιου), Κιπτσίου (64' Μάσιμο Μπρούνο), Ατσεαμπόνγκ, Τεοντόρτσικ (79' Τέλιν).

Μπεσίκτας – Λιόν 2-1 (6-7 στα πέναλτι)
Φοβερό ματς έγινε στην Vodafone Arena της Κωνσταντινούπολης, με την Λιόν να παίρνει τελικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά στην διαδικασία των πέναλτι. Η Μπεσίκτας άνοιξε το σκορ με τον Ταλίσκα στο 27’, ο Λακαζέτ ισοφάρισε στο 34’, όμως στο 58’ και πάλι ο Ταλίσκα έκανε το 2-1, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος και της παράτασης, παρά τις πάρα πολλές ευκαιρίες που έχασαν οι δύο ομάδες.
Στα πέναλτι, οι δύο ομάδες ήταν απόλυτα εύστοχες στις πρώτες έξι εκτελέσεις τους, ο Άντονι Λόπες απέκρουσε την εκτέλεση του Τόσιτς, όμως ο Ζαλέ σούταρε ψηλά άουτ. Ο Λόπες απέκρουσε και την εκτέλεση του Μίτροβιτς και ο αρχηγός Μαξίμ Γκοναλόν ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο (77' Μπεκ), Χάτσινσον, Ογκουζχάν Εζιακούπ (94' Νετζίπ Ουισάλ), Ταλίσκα, Κουαρέσμα (117' Τολγκάι Αρσλάν), Μπάμπελ, Τζενκ Τοσούν.
ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ζαλέ, Εν'Κουλού, Ντιακαμπί, Μορέλ (120' Ρίμπους), Τουσάρ, Γκοναλόν, Τολισό, Κορνέ (77' Φεκίρ), Βαλμπουενά, Λακαζέτ (90' Γκεζάλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: