30 Μαΐου 2017

Μεγάλες δόξες ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή και ΑΕΛ αγωνίστηκαν για καλό σκοπό

Ποδοσφαιρική "πανδαισία" χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Λιτοχώρου όπου με πρωτοβουλία της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας ΑΕ (ΕΔΑΘΕΣΣ) συναντήθηκαν σε τουρνουά παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ,  του Ηρακλή και της ΑΕΛ για φιλανθρωπικό σκοπό.


Δόξες του παρελθόντος όπως ο Λάκης Παπαϊωάννου, ο Στέφανος Μπορμπόκης, ο Τάκης Παραφέστας, ο Κώστας Ορφανός, ο Γιάννης Βένος, ο Κώστας Δράμπης, ο Κώστας Ιωσηφίδης, ο Θοδωρής Βουτυρίτσας και πολλοί ακόμα «ξεδίπλωσαν» το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο και ζωντάνεψαν μνήμες από τις μεγάλες στιγμές των ελληνικών γηπέδων τις δεκαετίες του ‘70, του ‘80 και του ’90.
Στις αναμετρήσεις διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο ΑΡΗΣ με τον ΗΡΑΚΛΗ, (αναμέτρηση που έληξε με νικητή τον δεύτερο με σκορ 1-0 και σκόρερ τον Αδάμου) και ο ΠΑΟΚ με τη ΑΕΛ που έληξε με νικήτρια την ομάδα της Θεσσαλονίκης και σκορ 3-1 (Ιορδανίδης, Αργυρίου, Τουρσουνίδης και Λιάπης τα γκολ).
Πριν από το ματς ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας που είχε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση του τουρνουά μίλησε για την ανάγκη να αναδεικνύεται το αθλητικό ιδεώδες ως δείγμα πολιτισμού, αλλά και για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα του τουρνουά τα έσοδα του όποιου δόθηκαν στα ιδρύματα:
• ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΚΕ.ΠΕ.Π. «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»),
• ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ,
• ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Πλακέτες απονεμηθήκαν από την ΕΔΑΘΕΣΣ στους αρχηγούς των ομάδων Κώστα Αϊδινίου, Γιάννη Βένο, Κούλη Αποστολίδη και Τάκη Παραφέστα, καθώς και στον Δήμαρχο Λιτοχώρου Κώστα Δημόπουλο που φιλοξένησε τη  διοργάνωση. Τιμητικές πλακέτες απένειμαν και οι αρχηγοί των ομάδων στον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: