31 Μαΐου 2017

Στα προκριματικά του Champions League η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη και, εκμεταλλευόμενη το… δώρο του Παναθηναϊκού που νίκησε με 3-2 τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, κατέκτησε την 1η θέση στα playoffs και ταυτόχρονα πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League 2017-18.


Βέβαια, εκκρεμεί η απόφαση της ΕΠΟ για τα επεισόδια του τελικού του Κυπέλλου, ωστόσο δύσκολα θα αλλάξει κάτι, καθώς αν υπάρξει τιμωρία για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, λογικά θα είναι η ίδια και τους δύο.


Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-2

Με γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 81ο λεπτό, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη με 2-1 επί του Πανιωνίου και κατέκτησε την 1η θέση στα Playoffs. Ο Πανιώνιος είχε ανοίξει το σκορ στο 21’ με τον Μασούρα, ενώ η Ένωση είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Μάνταλο στο 34’. 
Με το σκορ στο 1-1, Πανιώνιος και ΑΕΚ ήθελαν γκολ, οι μεν γηπεδούχοι για να αποφύγουν την τελευταία θέση και η Ένωση για να κυνηγήσει την πρωτιά. Μπεν στο 57’ και Χριστοδουλόπουλος στο 64’ άφησαν τις ομάδες του με 10 παίκτες, παρόλα αυτά και οι δύο έψαξαν το γκολ, με την ΑΕΚ να… χαμογελάει τελικά στο τέλος με την κεφαλιά του Αραούχο στο 81ο λεπτό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Γκιοατά, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (61' Λάμπρου).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο, Αλμέιδα (16' Μπακασέτας).


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-3

Τα πάνω… κάτω ήρθαν στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει σπουδαία νίκη με 3-2 επί του ΠΑΟΚ και να στερεί από τον Δικέφαλο την συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League και… παίρνοντάς τον μαζί του στο Europa League.
Σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες είχαν πολλές και σημαντικές απουσίες, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 20’ με πανέμορφο γκολ του Μπίσεσβαρ, όμως στο 27’ ο Κλωναρίδης ισοφάρισε σε 1-1. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στην επανάληψη και έφτασε στο 2-1 με γκολ του Πέδρο Ενρίκε μετά το λάθος του Κουτρουμπή.

Σχεδόν ταυτόχρονα με το γκολ της ΑΕΚ, ο Λουντ ισοφάρισε σε 2-2 στο 79’ και πλέον ο ΠΑΟΚ ήθελε γκολ για να πάρει τη 1η θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν ουσιαστικά αδιάφορος, αφού ήταν στο +1 από τον Πανιώνιο.

Οι παίκτες του Ίβιτς ανοίχτηκαν για το γκολ κάτι που εκμεταλλεύτηκε το «τριφύλλι» και πήρε τη νίκη με γκολ του Μολίνς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Λέοβατς, Πούγγουρας, Κρέσπο, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (77' λ.τρ. Κάνιας), Ούαρντα (89' Χαρίσης), Πρίγιοβιτς (67' Κουλούρης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί (43' λ.τρ. Ευαγγέλου), Ρέις (49' λ.τρ. Χατζηγιοβάνης), Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες (88' Πίσπας), Λουντ, Κλωναρίδης, Μολίνς.


Η τελική βαθμολογία των playoffs:
1. ΑΕΚ 12
2. ΠΑΟΚ 11
3. Παναθηναϊκός 8
4. Πανιώνιος 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: