1 Ιουνίου 2017

Ζητεί να καταθέσει εκ νέου στην ανακρίτρια ο προφυλακισμένος 38χρονος γιατρός


Όπως επιβεβαίωσε η δικηγόρος του, Βασιλική Μαρινάκη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προφυλακισμένος γιατρός ζήτησε να βρεθεί ξανά μπροστά στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για να εισφέρει νέα στοιχεία. Η ίδια δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια είναι αυτά τα στοιχεία, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κίνηση αυτή να συνδέεται με την πρόθεσή του να διαφοροποιήσει την υπερασπιστική του γραμμή.
Στο πλαίσιο αυτό, κι ενώ στην αρχική του απολογία ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ο 38χρονος φέρεται να εξετάζει τώρα την εκδοχή να αποδώσει το θάνατό της γυναίκας σε αμέλεια, ακολουθώντας τον ισχυρισμό ότι επρόκειτο περί ιατρικού λάθους.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του στις 10 Μαΐου προέβαλε τον ισχυρισμό ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία, τονίζοντας ότι το ραντεβού για την μικροεπέμβαση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου εργαζόταν, δεν έγινε ποτέ, παρότι μιλούσαν λίγο νωρίτερα μέσω facebook, ενώ έκανε λόγο για εις βάρος του «σκευωρία».
Την ίδια ώρα, η ανακρίτρια περιμένει τις επόμενες μέρες να πάρει στα χέρια της τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της 36χρονης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, στο πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκαν αναισθητικά δύο ειδών.
Εκτός από την πρώτη αναισθητική ουσία που βρέθηκε στην αρχική εξέταση του πτώματος, εντοπίστηκε και δεύτερη, της κατηγορίας των οπιούχων και συγκεκριμένα το ισχυρό παυσίπονο fentanyl, που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό στη διάρκεια της αναισθησίας.
«Με προσομοίωση και πειραματικό μοντέλο κάνουμε προσπάθεια για τον ποσοτικό προσδιορισμό της ουσίας, για να δούμε εάν η ποσότητά της ήταν τέτοια, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο σε έναν ζωντανό άνθρωπο» είπε η κα Ζαγγελίδου.
Νέα μαρτυρία για τη δολοφονία της 36χρονης 
Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστή μια νέα μαρτυρία μέσα από το Ιπποκράτειο που «καίει» τον κατηγορούμενο αγγειοχειρουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες και με τα όσα κατέθεσε γιατρός του Ιπποκράτειου στην αστυνομία, είπε ότι είδε ο ίδιος την ημέρα της δολοφονίας της 36χρονης τον κατηγορούμενο να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του νοσοκομείου σπρώχνοντας ένα καρότσι-καλάθι από αυτά που χρησιμοποιούν οι καθαρίστριες για τα άπλυτα.
Όπως είπε, του προξένησε εντύπωση η σκηνή, αλλά ο κατηγορούμενος κινήθηκε γρήγορα και χάθηκε από το οπτικό του πεδίο.
Παρά την νέα μαρτυρία που έχει στα χέρια της η αστυνομία, ο 38χρονος αγγειοχειρουργός που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Διαβατών συνεχίζει να αρνείται τα πάντα.
Υπενθυμίζεται πως στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος του κατηγορούμενου γιατρού καθώς και στο πατάκι του οδηγού υπήρχαν ίχνη DNA της 36χρονης Ντιάνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: