4 Ιουνίου 2017

Παρέμεινε στον… θρόνο της η Ρεάλ, 4-1 τη Γιουβέντους

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 4-1 τη Γιουβέντους στο Κάρντιφ και κατέκτησε το Champions League για 2η σερί φορά, 3η τα τελευταία 4 χρόνια και 12η στην ιστορία της. 


Έγινε μάλιστα η πρώτη μετά τη Μίλαν το 1990 που παίρνει το τρόπαιο για δεύτερη σερί χρονιά (η πρώτη βέβαια στα χρόνια που η διοργάνωση λέγεται Champions League), ενώ έγινε και η πρώτη που βάζει 4 γκολ σε 90άλεπτο τελικού από το 4-0 της Μίλαν επί της Μπαρτσελόνα το 1994 στην Αθήνα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε 2 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για 5η σερί χρονιά και για 6η συνολικά, ξεπερνώντας τον Λιονέλ Μέσι. Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 20', σε ιδανική αντεπίθεση, όμως ο Μάριο Μάντζουκιτς με ένα καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι ισοφάρισε σε 1-1 στο 27’. Η "Γιούβε" όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα, απλά αμύνθηκε και δεν είχε την τύχη με το μέρος της.

Όπως στο 0-1, έτσι και στο 1-2 από μακρινό σουτ του Καζεμίρο (61'), η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μπουφόν. Τρία λεπτά αργότερα, μετά από ωραία σέντρα του Μόντριτς, ο Ρονάλντο έκανε το 1-3, ενώ στο 90', μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Μαρτσέλο, ο Μάρκο Ασένσιο το τελικό 1-4.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι (66' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70' Μαρκίζιο), Ντάνι Άλβες, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78' Λεμινά), Ιγκουαΐν.

ΡΕΑΛ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82' Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77' Μπέιλ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: