19 Ιουνίου 2017

Σημαντική ελληνική διάκριση στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης στο Μιλάνο

Τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης (European Society of Hypertension) καταλαμβάνει ο Αναπλ. Καθηγητή Καρδιολογίας της Α' Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Τσιούφης,  προέδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η εκλογή του στη θέση αυτή, έγινε στο  27ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Υπέρτασης στο Μιλάνο όπου υπάρχει αξιοσημείωτη ελληνική συμμετοχή. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Ελληνας στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης, μίας Εταιρείας με ισχυρή παράδοση και απήχηση στο διεθνή επιστημονικό περιβάλλον καθώς είναι επικεφαλής 34 Εθνικών Εταιρειών Υπέρτασης, 186 Κέντρων Αριστείας και 1.200 ειδικών στην υπέρταση. 
Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος της Εταιρείας, ο κ. Τσιούφης τόνισε την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης στις Ευρωπαϊκές χώρες καθώς ευθύνεται ακόμη σήμερα για το 50% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και 15% του συνόλου των θανάτων. Αυτό μπορεί να γίνει, όπως τόνισε ο κ. Τσιούφης, με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία της ελάττωσης της κατανάλωσης αλατιού, της μείωσης της παχυσαρκίας, της άσκησης και της συμμόρφωσης στην αντιυπερτασική αγωγή. Μάλιστα, η τεχνολογία (διαδικτυακές εφαρμογές, applications) και η επέκταση της χρήσης σταθερών συνδυασμών με δύο ή περισσότερα φάρμακα σε ένα δισκίο θα συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Να σημειωθεί ότι ήταν έντονη και η επιστημονική παρουσία της Ελλάδος στο διεθνές αυτό συνέδριο, καθώς η χώρα κατετάγη στη τρίτη θέση από πλευράς συμμετοχής σε επιστημονικές εργασίες. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: