3 Ιουνίου 2017

Μηνύματα ενότητας και συστράτευσης στη συνδιάσκεψη του ΚΙΔΗΣΟ...

«Τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί η ενότητα και η ανανέωση της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  ενώ ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για μια μεγάλη ενιαία Προοδευτική Παράταξη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαιρετίζοντας στη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, απηύθυνε μήνυμα ενότητας όλων των δυνάμεων του χώρου, καλώντας να προχωρήσουν στις αναγκαίες υπερβάσεις συγκροτώντας ενιαίο πολιτικό φορέα.
«Μετά το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο, θα πρέπει να προχωρήσουμε τάχιστα για έναν ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, για την υπέρβαση χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις. Να ενωθούμε για να πετύχουμε. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα της κοινωνίας και του ευρύτερου προοδευτικού κόσμου», τόνισε.
Προχώρησε μάλιστα ένα ακόμη βήμα, αναφέροντας ότι «χρειάζονται μεγάλες υπερβάσεις από όλους μας αν θέλουμε να πετύχουμε την μεγάλη τομή στον προοδευτικό χώρο. Αν μείνουμε περιχαρακωμένοι στις κομματικές μας ιστορίες, στην αγωνία για κομματική δικαίωση, στους εγωισμούς, στα ιδεολογικά στερεότυπα, τότε θα λέμε πολλά αλλά τελικά θα κάνουμε λίγα».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι η προοδευτική παράταξη πρέπει να έχει στόχο να αποτελέσει τον έναν από τους δύο κύριους πόλους της πολιτικής ζωής του τόπου, καθώς είναι κοινή πεποίθηση σήμερα πως η κοινωνία είναι έτοιμη και δεν πρέπει να χαθεί το στοίχημα να πεισθούν οι νέες και οι νέοι που έχουν υποστεί κυρίως τις συνέπειες της κρίσης, τα λαϊκά στρώματα, ο κόσμος που απέχει. 
Αυτό το στοίχημα δεν πρέπει να χαθεί. «Γι’ αυτό στοχεύουμε σε έναν ισχυρό ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, για να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας. Για αυτό συγκροτήσαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Και για αυτό είναι σημαντικό το βήμα του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η φάση της προγραμματικής ενότητας των κομμάτων και κινήσεων που απαρτίζουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη», υπογράμμισε.
«Χρειάζεται να σηματοδοτηθεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ένα ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Για να υπάρξει ο ενιαίος προοδευτικός φορέας χωρίς άλλες καθυστερήσεις, που θα ενώσει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, μέσα από ένα ιδρυτικό συνέδριο για ένα ενιαίο κόμμα και εκλογή του επικεφαλής του από την βάση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. 
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας είναι σήμερα απλά θεατής των διαπραγματεύσεων ΔΝΤ και Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος. Η κυβέρνηση δυστυχώς για την χώρα δεν θέλει, δεν μπορεί και δεν γνωρίζει».
Από την άλλη, «είναι προφανές για εμάς ότι η ΝΔ δεν αποτελεί την πολιτική λύση στην πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει η χώρα. Η ΝΔ έφερε την κρίση στη χώρα, καθώς κατά την περίοδο της διακυβέρνησής της το 2004-2009, με την πολιτική της διόγκωσε τα ελλείμματα. Η ΝΔ παραμένει σήμερα μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη, που δεν μπορεί με την πολιτική της να προσφέρει τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη».
Χαιρετισμός Βασίλη Κεγκέρογλου 
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει αυξημένες ευθύνες και οφείλει να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός», ανέφερε ο Βασίλης Κεγκέρογλου συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και γραμματέας της Κ.Ο. στο χαιρετισμό του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών . 
Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπαθεί να απαξιώσει και να ισοπεδώσει το τεράστιο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και τα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης, τον εκδημοκρατισμό, την ανάπτυξη, την εργασία, το κοινωνικό κράτος, τον εκσυγχρονισμό και την ένταξη στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης ενώ επιχειρεί να αθωώσει την κύρια αιτία της κρίσης, την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως τον εκτροχιασμό του 2004-2009, όχι μόνο της οικονομίας αλλά και γενικότερα του κράτους , χωρίς να προχωρήσουν προχώρησαν σε καμία μεταρρύθμιση.
Έτσι είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ μια μεγάλη ενιαία Προοδευτική Παράταξη, τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου καθώς «....η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς σε ενιαία παράταξη δεν αφορά μόνο εμάς, αφορά το λαό και την πατρίδα.
Πιστεύουμε βαθιά στην ανάγκη διεύρυνσης, ενότητας, πραγματικής συνεννόησης όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στις προοδευτικές αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.
Όχι βεβαίως ένας άχρωμος μεσαίος χώρος, αλλά μια πλατιά Εθνική Κοινωνική Συμμαχία, που θα προτάξει το Σχέδιο για τη Δίκαιη και Προοδευτική Ανάπτυξη στην Ελλάδα», όπως υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: