2 Ιουνίου 2017

Στη δεύτερη θέση του μικρού τελικού η Κατερίνα Νικολαΐδου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας

Στη 2η θέση του μικρού τελικού τερμάτισε η Κατερίνα Νικολαΐδου και κατατάχθηκε 8η στο αγώνισμα του σκιφ γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στο Ρατσιτσε της Τσεχίας 26-28 Μαΐου.


Η Ολυμπιονίκης του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, μετά την ξαφνική αποχώρηση του πληρώματός της από της Εθνική Ομάδα, μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση της αποστολής, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο σκιφ γυναικών, χωρίς να έχει ικανό χρόνο προετοιμασίας στο συγκεκριμένο αγώνισμα που θεωρείται το δυσκολότερο ίσως του προγράμματος.
Στις δυο προκριματικές κούρσες η Νικολαΐδου αντιμετώπισε δυσκολίες. Στη κούρσα του μικρού τελικού, όμως η έμπειρη αθλήτρια, έδειξε να προσαρμόζεται και ανταποκρινόμενη στο υψηλό επίπεδο των συμμετοχών του σκιφ γυναικών, βρήκε το ρυθμό της και τερμάτισε 2η ,πίσω από την αθλήτρια της Ολανδίας.
Θετικό χαρακτήρισε το 1ο αυτό τεστ στο σκιφ γυναικών ο προπονητής της Νικολαΐδου στο Ν.Ο.ΚΑΤ. κος Γ.Μπικογιάννης ο οποίος πρόσθεσε: « Ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για τη Νικολαΐδου. Αν και συνάντησε δυσκολίες προσαρμογής, το αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι θετικό και στη συνέχεια της χρονιάς θα δούμε καλύτερες επιδόσεις.  Ο επόμενος αγώνας που θα πάρει μέρος η Νικολαΐδου είναι  στη Λουκέρνη της Ελβετίας όπου σε 1 μήνα θα διεξαχθεί η 3η Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και από εκεί θα μπορέσουμε να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.»  
Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κώστας Καρυώτης ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στη προσπάθεια της Νικολαΐδου, και δήλωσε την αγάπη και την πεποίθηση όλης της οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης  ότι η Κατερίνα δεν βρίσκεται τυχαία στην Ελίτ της Παγκόσμιας κωπηλασίας, καθώς ξέρει να μάχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: