1 Ιουνίου 2017

Τ. Πετρόπουλος: Στόχος μας η βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών

Για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας, οικισμών τέως ΟΕΚ, καθώς και για την νέα μειωμένη ενιαία τιμή των 304,41 ευρώ ανά τ.μ. παραχωρούμενης κατοικίας, που εφαρμόζεται πανελλαδικά, μίλησαν στον Πύργο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος και ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Ειδικότερα, ο Τάσος Πετρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών, ως μέρος του όλου πολιτικού προγράμματος που εξελίσσεται και αναπτύσσεται».
Ακόμη, ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι «έχουμε μια προοπτική σοβαρής ανάπτυξης», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η κοινωνική πολιτική που αίρει την περιθωριοποίηση πολιτών και πληθυσμών είναι ο "πυρήνας" της ευρωπαϊκής ιδέας».
Σε αυτό το σημείο, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι «η Ευρώπη οφείλει να αναπτύξει το κοινωνικό της πρόσωπο, διότι αφορά την ίδια της τη δομή και την ανάπτυξη», προσθέτοντας ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένη προς αυτήν την κατεύθυνση, με σταθερή και αταλάντευτη προσήλωση σε αυτούς τους στόχους».
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Νεφελούδης αναφέρθηκε αναλυτικά στις νέες ρυθμίσεις για τους δικαιούχους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι « θα ανασάνουν», και προσθέτοντας ότι «υπάρχει μέριμνα για όλες τις ευάλωτες κατηγορίες και ομάδες».
Επίσης, είπε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι ως το τέλος του 2017 να έχει επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα και να έχει διαμορφώσει τους βασικούς άξονες της νέας στεγαστικής πολιτικής.»
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: