27 Ιουνίου 2017

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Αυτή η τελευταία δεν ήταν δημοσκόπηση, ήταν αφρικανικός καύσωνας για το ΣΥΡΙΖΑ που έδειξε να υπολείπεται της Ν.Δ. 18 ολόκληρες μονάδες. Και το φυσάνε και δεν κρυώνει.
***
Βέβαια τα γκάλοπ, ισχύουν για τη δεδομένη στιγμή που γίνεται η έρευνα και εξαρτάται ασφαλώς κι από το ποιος πληρώνει τη νύφη. Ολίγον τι εξωπραγματικό βέβαια αλλά άνοιξε ο δρόμος για έναν άλλο σωτήρα. Ε-ε-ε έρχεται εν ονόματι Σόιμπλε και λοιπών συμμαχικών δυνάμεων ο Κυριάκος.
***
Τι κι αν δεν είχε ένα ένσημο, κάτι ψιλά μόνο στην Εθνική, τι κι αν δεν έχει εμπειρία, είναι νεοφιλελεύθερος, το γράφει στην ούγια, κάνει για όλες τις δουλειές.
***
Ο,τι δεν μπορούσε να κάνει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ το’κανε ο Τσίπρας κι ότι δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει ο Κυριάκος. Κι ο τελευταίος να τραβήξει το καζανάκι.
***
Πήρε λοιπόν τα μαντάτα ο Αλέξης και το’ριξε στο καλαματιανό. Ανοίγει το κεφάλαιο προοδευτικές δυνάμεις, κλείνει το μάτι στη Φώφη αλλά βρίσκει τοίχο.
***
Και γιατί όχι Αλέξη με Κυριάκο; Άσχημα ήταν η εποχή που συνέτρωγαν ντολμαδάκια αριστεροί και δεξιοί. Είναι λύση που συμφέρει. Και μη παραξενευτείτε αν δείτε Αδωνι να χειροκροτεί Πολλάκη. Άλλωστε ο Αδωνις το έπραξε αποθεώνοντας Βενιζέλο. Εδώ τραβάμε καζανάκι όλοι μαζί.
***
Κι ας πάμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κάτι σαν την παλιά Ένωση Κέντρου ετοιμάζεται αλλά δεν υπάρχει ηγέτης. Οι πασόκοι πολλοί αλλά βεβαρυμμένοι με το Τσοχατζοπουλικό αμάρτημα δεν εμπνέουν.
***
Οι λοιποί αδύναμοι κρίκοι, χωρίς στόφα ηγέτη προβληματίζουν. Θα προκύψουν υποψήφιοι τύπου Γεννηματά, Ανδρουλάκη, Φλωρίδη, Διαμαντοπούλου, Θεοχαρόπουλου. Μπορεί να’χουμε και κανέναν περίεργο. Βλέπω λύση Θεοχαρόπουλου και τη ΔΗ.ΣΥ στο διψήφιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: