26 Ιουνίου 2017

"Kαυτή" εβδομάδα με νέα άνοδο της θερμοκρασίας

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα με τη θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή να αγγίζει τοπικά τους 40-42 βαθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, από την Πέμπτη θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επηρεάσουν τη χώρα μας και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανέβει στα ύψη.

Σήμερα, Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές συννεφιές θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά με παροδικές μπόρες στα ορεινά κυρίως της δυτικής Ελλάδας, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στους 35 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο έως 33 με 34 βαθμούς.

Την Τρίτη γενικά αίθριος καιρός, με απογευματινές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα πελάγη τοπικά μέχρι 6 μποφόρ, η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα.

Ο καύσωνας θα γίνει ακόμη πιο δύσκολος για τους κατοίκους των πόλεων εξαιτίας των τόνων από σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί στους κάδους απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: