18 Ιουλίου 2017

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δεν μπορώ να κατανοήσω τι κάψα έχει η αντιπολίτευση με τον Βαρουφάκη και κάθε λίγο και λιγάκι ζητάει εξεταστική. Ένα πλάνο είχε ο άνθρωπος, απόλυτα τεχνοκρατικό,  το εξέφρασε δεν έτυχε αποδοχής του υπουργικού συμβουλίου και απερρίφθη. Ας όψεται ο Δραγασάκης.

**
Και θέλουν τώρα και εξεταστική γιατί αν και όταν θα γινόταν το παράλληλο νόμισμα θα κινδύνευε η χώρα να μείνει εκτός Ευρωζώνης. Αστεία πράγματα την ώρα μάλιστα που η κοινή  γνώμη  αλλά και παγκοσμίου φήμης οικονομολόγοι αρχίζουν και στηρίζουν με θέρμη την άποψη Βαρουφάκη.
**
Θα ήταν προτιμότερο να κατευθύνουν τα βέλη τους σε άλλες κατευθύνσεις, ας ζητήσουν εξεταστικές για τόσες εκκρεμείς υποθέσεις, ας πούμε για τη λίστα Λαγκάρντ. Εκεί όμως πονάει η υπόθεση, γιατί θα βγουν εμπλεκόμενοι, ένθεν και ένθεν, πατριώτες του συστήματος και οποίο ρεζιλίκι.
**
Θέλουν εξεταστική και για τον Καμένο, γιατί μιλούσε λέει στο τηλέφωνο με ισοβίτη εμπλεκόμενο στην υπόθεση nour1. Είναι εμφανές ότι εδώ εμπλέκονται πολλά συμφέροντα και θάπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
**
Το να πηγαίνουμε όμως συχνά και επίμονα σε εξεταστικές δεν μας πείθει παρά μόνο για το γεγονός ότι είναι επικοινωνιακές επιλογές ελλάσονος σημασίας για να καλύψουν γεγονότα μείζονος σπουδαιότητας.
**
Αν ήταν στο χέρι μας βέβαια θα ζητούσαμε εξεταστικές και εμείς για το ποιοι μας κατάντησαν έτσι και δεν νομίζω ότι είναι ο Βαρουφάκης που δεν υπόγραψε τίποτε και όρθωσε μια φωνή αξιοπρέπειας άσχετα αν οι εύκαμπτοι ευρωλάγνοι ψάχνουν άλλοθι για να τον φορτώσουν αδικήματα που ούτε ο Ερντογαν  θα μπορούσε να φαντασθεί.
**
Κι ας λάβουμε υπ’ όψη  ότι το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού, ένα 63% μ’ ένα όχι που είπε στο δημοψήφισμα  άσχετα αν ο Τσίπρας τόκανε γαργάρα, ήταν έτοιμος να μπει στην όποια περιπέτεια αρκεί να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια.
**
Καλό είναι να σταματήσουν οι εξεταστικές της μιζέριας και οι επικοινωνιακές φούσκες.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: