18 Ιουλίου 2017

Οι «εαυτούληδες» και οι «εγωιστάκοι» ...


Ημερήσιο Μάτι _Γράφει η Κατερίνα Τσαλού 

Ηρθε ο χειμώνας ξαφνικά μέσα στο Σαββατοκύριακο και τρέχαμε να βρούμε ζακετάκια, κλειστά παπουτσάκια και ομπρελίτσες.


Μετά την τρέλα με τους δυο καύσωνες που έκαναν τα νεύρα μας κρόσσια, την επικαιρότητα με το μπαρμπαρόσα να πηγαίνει στην κυπριακή ΑΟΖ, τον κάστανο που υποτίθεται ότι έβρασε ο Παίσιος, την υποδοχή του Ντάνου στη Σκιάθο και την επίσκεψη του Ρουβά και της Ζυγούλη στο Προεδρικό και τον Προκόπη Παυλόπουλο, τι να ευχηθώ;
Περαστικά μας.

Η «μέδουσα» -έτσι λένε την κακοκαιρία που  μας ταλαιπώρησε μέχρι τη Δευτέρα- ήρθε απλώς να μας αποτελειώσει.

Όχι ότι δεν το χρειαζόμασταν το κρύο ντους καθώς ο εγκέφαλος-μην τα ξαναλέμε- σαλεύει. Κουρκουτεύει για να είμαι πιο ακριβής.
Ορισμένοι μάλιστα από τη ζέστη παρουσίασαν και συμπτώματα ολικής εγκεφαλικής παράκρουσης. Πιο απλά. Μαρμελάδα ο εγκέφαλός τους.  

Κι αν αυτή η επικαιρότητα βάλθηκε να με αποτελειώσει το διήμερο, ήρθε ευτυχώς ο Μάριος Φραγκούλης να με ισιώσει.

Όταν κάνεις συνέντευξη με έναν καλλιτέχνη αυτού του επιπέδου και αυτής της κλάσης και επιπλέον θαυμάζεις τη δουλειά του και την πορεία του…πώς να παραπονεθείς;

Επιβεβαιώνεις απλά ότι τα πράγματα για τα οποία αξίζει να παλέψεις είναι πολύ λίγα αλλά τόσο πολύτιμα.
Και η φράση του «Οι ευκαιρίες δεν περιμένουν μετριότητες, οι ευκαιρίες δίνονται σε αυτούς που είναι έτοιμοι να τις αξιοποιήσουν» είναι μια μεγάλη αλήθεια.

Και ακόμη μεγαλύτερη ότι «για να πετύχεις πρέπει να κάνεις πολλές θυσίες, πρέπει να δεις έναν άλλο κόσμο, πέρα από το τώρα» και πέρα από τον εαυτούλη σου να προσθέσω εγώ.

Έτσι λοιπόν λέω να μην αφιερώσω γραμμή για τους «εαυτούληδες» τους «εγωιστάκους» εκείνους που θέλουν πάση θυσία απαξιώνοντας τους πάντες και τα πάντα να αναδειχθούν και να επιβιώσουν χωρίς κόπο, ανέξοδα και τυχοδιωκτικά.

Στην τοπική επικαιρότητα  τώρα, σας έχω πολύ σπουδαία νέα.  Διαγραμμίσεις, καθαρισμό χόρτων, πανηγύρια, γιορτές και συναπαντήματα, συνάξεις.

Καυτή επικαιρότητα δεν λέω, κουρασμένοι οι αυτοδιοικητικοί και μη από τον οργασμό έργων.

Κουρασμένοι κι εμείς κάθε εβδομάδα να γράφουμε μπουρδίτσες για τα αυτονόητα, τα δεδομένα σε κάθε σύγχρονο κράτος, πλην Ελλάδας.

Κλείνοντας θα μιλήσω και πάλι με αφορμή ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός που έδωσε για ακόμη μια φορά αφορμή ορισμένοι να απαξιώσουν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σοβαρού ρεπορτάζ.

Το τραγικό περιστατικό με την πτώση ενός παιδιού 9 ετών από το μπαλκόνι του σπιτιού του έδωσε την ευκαιρία στους γνωστούς αγνώστους προκειμένου να κερδίσουν μερικά «κλικ» παραπάνω στις άθλιες αναρτήσεις τους να αφήσουν υπονοούμενα και να δημιουργήσουν σκιές γύρω από τις συνθήκες και τα αίτια του συμβάντος.

Οι «Άθλιοι» και οι «τρισάθλιοι» της Πιερίας. Αυτό είναι το μόνο μου σχόλιο.

Καλή σας ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: