23 Αυγούστου 2017

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πολλοί εκτιμούν ότι μέσα στο 2017 θα έχουμε εκλογές. Ένας εξ αυτών ο φίλος μας ο Λεβέντης. Το προβλέπει κάθε χρόνο αλλά ο Τσίπρας απτόητος. Βαδίζει προς ολοκλήρωση της τετραετίας και του έργου του.

***
Δεν δείχνει πάντως για προεκλογική χρονιά. Είθισται σε τέτοιες χρονιές να χαλαρώνει λίγο η σκληρή κυβερνητική γραμμή. Στην περίπτωση μας όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Κατασχέσεις κι άγιος ο Θεός.
***
Κάποια βέβαια πράγματα θα ξεκαθαρίσουν στη ΔΕΘ. Να δούμε τι καλάθι κουβαλάει ο Τσίπρας. Όμως κι ο,τι κι αν κουβαλάει, ακόμη και λαγούς με πετραχήλια ποιος θα τον πιστέψει; «Επί των τύπων των ήλων» απαιτούν οι πολίτες, πάει να πει πρώτα εφαρμογή στα ευνοϊκά μέτρα και μετά η ψήφος.
***
Κι όταν μιλάμε για ευνοϊκά μέτρα δεν εννοούμε ρυθμίσεις και παρατάσεις σε χρέη στο δημόσιο και τράπεζες αλλά μια γενναία σεισάχθεια που θα λυτρώσει τους πολίτες.
***
Δεν βγαίνει το πράμα Αλέξη, 4 εκατομμύρια ΑΦΜ χρεωμένα μέχρι το λαιμό, με εκτόξευση της φτώχειας, αν δεν λυπάσαι το λαό σου, λυπήσου τουλάχιστον την αριστερά που πάει για το χρονοντούλαπο της ιστορίας.
***
Η ΔΕΘ δίνει μια ευκαιρία. Ίσως να είναι η τελευταία για την κυβέρνηση. Όχι για λόγια και κορώνες αλλά για απτές εγγυήσεις, για ελαφρύνσεις στους πολίτες και αλλαγή πλεύσης.

***
Προσωπικά εκτιμώ ότι θα βάλει νερό στο κρασί του, θα φτάσει στα όρια του «Τσοβόλα δώστα όλα», γιατί η εξουσία είναι γλυκιά και τον απασχολεί αλλά και το αξίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ενδιαφέρει. Ιδωμεν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: