25 Αυγούστου 2017

Κλινικά νεκρή η Ελληνίδα που είχε τραυματιστεί στην τρομοκρατική επίθεση της Βαρκελώνης

Η Ελληνίδα πολίτης, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, η οποία σημειώθηκε πριν από μία εβδομάδα θεωρείται κλινικά νεκρή.

Η δύσκολη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε και κράτησε οκτώ ώρες, δεν απέφερε αποτελέσματα και οι γιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη.

Η μητέρα δύο παιδιών βρισκόταν μαζί με την οικογένειά της στην Λας Ράμπλας, όταν ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ οδηγώντας το λευκό βαν, σκόρπισε τον θάνατο.

Να σημειωθεί ότι η οικογένειά της υπέγραψε για τη δωρεά των οργάνων της ώστε να μπορέσει να χαρίσει την ζωή σε άλλους ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη. Παράλληλα, η σορός δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά θα αποτεφρωθεί στην Ισπανία.

Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με τον ακόλουθο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ισπανία ήταν γερμανικής υπηκοότητας παντρεμένη με Έλληνα, ενώ τα δύο παιδιά της, τα οποία επίσης τραυματίστηκαν κατά το τρομοκρατικό χτύπημα, έχουν διπλή υπηκοότητα, ελληνική και γερμανική. Την ελληνική υπηκοότητα είχε πάρει και η ίδια.

Πλέον, οι νεκροί από το χτύπημα στην Καταλονία έφθασαν τους 16.

Το χρονικό του χτυπήματος

Περί τις 17.00 τοπική ώρα, την Πέμπτη 17 Αυγούστου, λευκό βαν όρμησε στο πλήθος στη Λας Ράμπλας, την πολυσύχναστη τουριστική κεντρική λεωφόρο της Βαρκελώνης προκαλώντας σκηνές χάους και πανικού.
Σύμφωνα με τον Γιοακίμ Φορν, εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της καταλανικής κυβέρνησης, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, ενώ περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν.
Τα θύματα – νεκροί και τραυματίες – είναι 18 διαφορετικών εθνικοτήτων, σύμφωνα με τις ισπανικές υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Η ανάληψη ευθύνης
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωση Amaq και εντοπίσθηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.
«Η επίθεση της Βαρκελώνης πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε ανταπόκριση της έκκλησης να πληγούν τα κράτη του διεθνούς συνασπισμού που επιχειρεί στη Συρία και το Ιράκ.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: