29 Αυγούστου 2017

Οι επαΐοντες του εθελοντισμού ακροβατούν μεταξύ έπαρσης και ματαιοδοξίας


…ΠΕΡΙ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ" ΚΑΙ Η ΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΘΩΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 


Θολώνουν για άλλη μια φορά τα νερά η "εθελοντική ομάδα δράσης", σε σχέση με της αρχικές τους διακηρύξεις για τον λόγο και το σκοπό της δημιουργίας τους.
Εξάλλου αυτές της αρχικές τους διακηρύξεις της έχουν ακυρώσει ουκ λίγες φορές, παίζοντας κατά καιρούς διάφορα πολιτικά παιχνίδια, που κατήγγειλαν για τους άλλους, αλλά για αυτούς επιτρεπόταν. 
Πίσω από την μάσκα του "εθελοντισμού", κάποιοι φτιάχνουν της προσωπικές διαδρομές τους και καλλωπίζουν εντέχνως το προφίλ τους. 
Μόνοι αυτοαναγορεύονται σαν την "ανάγκη", που θέλει η κοινωνία να αναλάβουν πιο κεντρικές πρωτοβουλίες, σε πολιτικό επίπεδο, όπως της διεκδίκηση του δήμου Κατερίνης που αξιώνει η ηγετική ομάδα της "εθελοντικής ομάδας δράσης". Η έπαρση και η ματαιοδοξία, πάει χέρι - χέρι με τον εμπαιγμό και την κοροϊδία. 
Είναι αυτή συνεπής στάση απέναντι στους εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες συμπολίτες μας, που συμμετείχαν και συμμετέχουν σε δράσεις της ομάδας;  Να γίνονται άθελα τους η βιτρίνα, για να διαφημιστούν κάποιοι μέσα από την "εθελοντική ομάδα δράσης", να συνεπάγεται αυτό ότι πρέπει να μετατραπούν σε παράταξη και να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο της πόλης;
Πολλές φορές η "εθελοντική ομάδα δράσης", πίσω από το προσωπείο του εθελοντισμού έπαιξε πολιτικά παιχνίδια, όταν αυτή διατυμπάνιζε ότι αυτά δεν έχουν χώρο στην ομάδα της. 
Αυτή ήταν που προσπάθησε να δώσει κινηματική υπόσταση στον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μας, έπαιξε τον οργανωτή των πλατειών των "αγανακτισμένων" το 2012, αβαντάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε που "εθελοντική ομάδα δράσης" και ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ήταν μια αγκαλιά, αυτή πάλι είχε το οργανωτικό παράγγελμα στην πλατεία στο δημοψήφισμα του 2015, για το περίφημο "ΟΧΙ" του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε ΝΑΙ σε ένα εικοσιτετράωρο.
Να θυμίσουμε και παλιότερες δηλώσεις στελεχών της, που δήλωναν "καλά άλογα" για να τρέξουν και να βοηθήσουν για την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και όπως πολλοί από αυτούς ήταν υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΣΥΡΖΑ στον δήμο Κατερίνης, που αυτό βέβαια είναι το μονό θεμιτό και δικαίωμα του καθένα προσωπικά τι θα κάνει και που θα πάει.
Ο εθελοντισμός κάποιων στην "εθελοντική ομάδα δράσης" που παίρνει και επαγγελματικά χαρακτηριστικά μόνο τυχαίος δεν είναι.
Όπως βέβαια και ο προσχηματικός διάλογος που ανοίγουν, για το αν πρέπει να κατέβουν στις δημοτικές εκλογές σαν παράταξη, ρίχνοντας σταχτή στα μάτια του κόσμου και εμπαίζοντας τον, παρουσιάζοντας αυτή την "συζήτηση" σαν "ελευθεριακή" και "κινηματικής" διαδικασία για να φανεί αυτό κάτι σαν λαϊκή "απαίτηση", η κάθοδος της "εθελοντικής ομάδας δράσης" στις δημοτικές εκλογές, όταν αυτοί έχουν αποφασίσει ήδη να κατέβουν παραταξιακά και να διεκδικήσουν τον δήμο Κατερίνης και απλά στήνουν το σκηνικό τώρα της εμφάνισης τους σαν παράταξη. 
Αντί να παίζουν αυτά τα θέατρα, πιο τίμιο είναι δηλώσουν ευθαρσώς και ανοιχτά ότι θα κατέβουν σαν παράταξη να διεκδικήσουν τον δήμο και να αφήσουν τα διάφορα τεχνάσματα, τερτίπια και τρυκ, περί ανάγκης και απαίτησης του κόσμου να κατέβουν, να διεκδικήσουν παραταξιακά τον δήμο Κατερίνης.
Η "εθελοντική ομάδα δράσης" πέρα από δράσεις της, στελέχη της έχουν αποδείξει ότι είναι φορείς της κυρίαρχης πολιτικής του κατεστημένου, που δήθεν αντιπαλεύουν μέσα από εκεί. Και προφανώς αυτό θέλουν να εκφράσουν και στην λογική τους να κατέβουν στις εκλογές του δήμου Κατερίνης. 
Αυτή είναι κυρίως που έχει εκφράσει και φόρεσε τον φερετζέ της "προοδευτικότητας", σε ντιρεκτίβες που έχουν και την υπογραφή της Ε.Ε, σε θεσμούς όπως της "κοινωνικής" και "αλληλέγγυας" οικονομίας. Εξάλλου στελέχη της "εθελοντικής ομάδας δράσης" μπαινοβγαίνουν στα σαλόνια των Βρυξελλών, της Ε.Ε. 
Η "εθελοντική ομάδα δράσης" εξωραΐζει από την μεριά της το άθλιο, βάρβαρο, εκμεταλλευτικό σύστημα, που στελέχη της προτείνουν συνταγές διαχείρισης του, όπως η "κοινωνική" και "αλληλέγγυα" οικονομία, διευκολύνοντας την κεντρική διοίκηση, το κράτος, στην ιδεολογική προπαγάνδα, ότι άμα θέλουμε μπορεί να γίνει "ανθρώπινος" ο καπιταλισμός. 
Το "κοινωνικά" και "αλληλέγγυα" οικονομία είναι παραπλανητικοί τίτλοι, δημιουργούν αυταπάτες στον λαό, ότι στον κυκεώνα της καπιταλιστικής οικονομίας και του αδυσώπητου καπιταλιστικού ανταγωνισμού, μπορούν να είναι τα αντίβαρα, η απάντηση στην ισοπέδωση των μικρομεσαίων, παράλληλα επιχειρείται μέσο της "κοινωνικής" οικονομίας, μια σειρά τομείς κοινωνικής πρόνοιας του κράτους, να επέλθουν σε "κοινωνικούς" συνεταιρισμούς, με στόχο την ιδιωτικοποίηση τους και την απαλλαγή του κράτους από αυτή την νευραλγική ευθύνη.
Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η προώθηση και εφαρμογή κυρίαρχων πολιτικών του αστικού κράτους, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και εμπεδώνεται η ιδεολογική προπαγάνδα του συστήματος, ότι δεν χρειάζονται ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας – εξουσίας, αποψιλώνοντας λαϊκές δυνάμεις από ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. 
Και σε αυτό το σημείο μια χαρά αξιοποιείται η "εθελοντική ομάδα δράσης" στο νομό μας από την κεντρική διοίκηση και από την εκάστοτε αστική κυβέρνηση.
Ήρθε φαίνεται η ώρα να κάνουν το επόμενο βήμα, σαν θεματοφύλακες της κυρίαρχης πολιτικής, αφού χρόνια έχουν εκπαιδευτεί μέσο του "εθελοντισμού" τους να την προωθούν.
Να κάνουν ότι θέλουν και δικαίωμα τους, αρκεί να παίζουν με ανοιχτά χαρτιά, χωρίς σκιές και να μην εκμεταλλεύονται για τα παιχνίδια τους, τον κόσμο που τους ακολουθεί στις δράσεις τους. 
Αναμένουμε της εξελίξεις.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: