12 Αυγούστου 2017

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε κατασκηνώσεις και κέντρα φιλοξενίας παιδιών

Κατασκηνώσεις και κέντρα φιλοξενίας παιδιών στην Πιερία και όχι μόνο, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Συγκεκριμένα:


- Την Τετάρτη 27 Ιουλίου επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας, που λειτουργεί στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων Σβορώνου, όπου φιλοξενήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη 50 νέοι από την Ιερά Επισκοπή Μπιαλίστοκ Πολωνίας, με επικεφαλής τον Πρεσβύτερο π. Μάρκο. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους φιλοξενούμενους, τονίζοντας τους στενούς πνευματικούς δεσμούς που υφίστανται μεταξύ των Ορθοδόξων πιστών Ελλάδας και Πολωνίας.

- Την Τετάρτη 2 Αυγούστου επισκέφθηκε την περίοδο των μεγάλων κοριτσιών στην Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Κατερίνης, στη Βροντού, με υπεύθυνο τον Πρωτοπρ. Αθανάσιο Μαρινόπουλο. Αρχικά τελέστηκε η Μικρή Παράκληση της Παναγίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των στελεχών και των κατασκηνωτριών με ομιλία του Σεβασμιωτάτου.
- Την ίδια ημέρα επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας, που λειτουργεί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης, όπου φιλοξενούνταν μαθήτριες λυκείου με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Διονύσιο Γκόλια. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στις μαθήτριες, ευχόμενος καλή δύναμη και επιτυχία ιδιαίτερα σε όσες θα αρχίσουν την προετοιμασία τους και θα συμμετάσχουν στις προσεχείς Πανελλήνιες Εξετάσεις.

- Την Πέμπτη 10 Αυγούστου επισκέφθηκε την περίοδο φοιτητών, στην Κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λάρισας, στην Παραλία Σκοτίνας, με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Κύριλλο Ιατρό. Παράλληλα, φιλοξενούνταν, την ίδια  ημέρα, και φοιτητές της ΓΕΧΑ Κατερίνης. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και ομίλησε κατάλληλα στη Μεγάλη Παράκληση της Παναγίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: