8 Αυγούστου 2017

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Η αριστερά ανέκαθεν είχε ένα πλούσιο ιδεολογικό οπλοστάσιο. Δημοκρατία, ισότητα, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και άλλες πολλές έννοιες με επίκεντρο τον άνθρωπο.

***
Δυστυχώς η αριστερά του Τσίπρα αποδείχτηκε ένα άδειο κουφάρι που ακολούθησε την πεπατημένη οδό της αναξιοκρατίας, της προστασίας των ολίγων και τη συμπόρευση με το ευρωπαϊκό τραπεζικό κατεστημένο.
***
Είναι γνωστά πια τα περί φτωχοποίησης του λαού, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και της οικονομικής τρομοκρατίας που καθημερινά γίνεται όλο και πιο απειλητική.
***
Ειδικά στον τομέα των μικρών επιχειρήσεων, η προοδευτική και υποσχόμενη αριστερά, γέμισε τον τόπο λουκέτα, συντρίμια, τσακίζοντας την περίφημη ραχοκοκαλιά της πάλαι ποτέ εθνικής μας οικονομίας.
***
Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας ζει καθημερινά το δράμα του κλάδου του και αντί η κυβέρνηση των πολλών και του λαού να τείνει χείρα βοηθείας, σε σπρώχνει πιο βαθιά, παίρνοντας ύποπτα μέτρα υπέρ των ολίγων και της διαπλοκής.
***
Πριν δυο μέρες, η κοπτόμενη περί της ελευθεροτυπίας και στήριξης της περιφέρειας κυβέρνηση Τσίπρα-Παππά, ψήφισε νέους κανόνες για τον περιφερειακό τύπο καθ’ υπόδειξιν τεσσάρων μεγάλων εφημερίδων Πατρών – Λάρισας – Ηρακλείου – Καλαμάτας και ασφαλώς των Αθηναίων νταβατζήδων του τύπου.
***
Άκουσον, άκουσον, διπλασιάζουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τον αριθμό των σελίδων από 16 σε 32, καθώς και τον αριθμό των δημοσιογράφων στον ημερήσιο τύπο, την ώρα που ανέστειλαν την κυκλοφορία τους περισσότερες από τις μισές πανελλήνιες.
Ακόμη, επιβάλλουν αύξηση των πωλούμενων φύλλων κατά 15%!!! Δεν είναι φοβερό;
***
Και ερωτώνται οι τρεις, κατά τα άλλα, πλήρως ενημερωμένοι βουλευτές του νομού μας: Έχουν γνώση τι ψήφισαν; Μήπως φταίνε οι δανειστές και οι θεσμοί; Και τι εξυπηρετούν αυτοί οι νέοι κανόνες όταν, πριν λίγα χρόνια από τη θέση της αντιπολίτευσης, ο Σύριζα πυροβολούσε το νόμο Ρουσσόπουλου που τον χαρακτήριζε φασιστικό, κατά της ελευθεροτυπίας και μεθοδευμένη κίνηση κατά του περιφερειακού τύπου;
***
Αγαπητοί μου, το ιδεολογικό οπλοστάσιο της αριστεράς άδειασε και πολύ φοβάμαι ότι γίνατε σαν τους παλιούς «Yes men» που κάθε λίγο και λιγάκι χαρακτηρίζατε διαπλεκόμενους και γερμανοτσολιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: