25 Αυγούστου 2017

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης για υποψήφιος αρχηγός στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Έμαθαν ότι ….πλάκωσαν και οι … Κάτσε παιδί μου φρόνιμα, πού πας με πέμπτη στην ανηφόρα.
***

Το κακό είναι ότι βάζει και όρους. Κάτι άκουσα για αλλαγή ονόματος και ανάλογη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. ‘Η έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ή κάποιοι του το υπόδειξαν. Προφανώς και τα δυο.

***
Αρκετοί υποψήφιοι για τη ΔΗ.ΣΥ. Πέρασαν στους ομίλους χωρίς προκριματικά. Όλοι για μια θέση στον ήλιο. Ο Οκτώβρης είναι κοντά.
***
Πάντως όλοι στη ΔΗΣΥ αισιοδοξούν ότι θα ξεπεράσουν το διψήφιο και θα’χουν την ευκαιρία να γίνουν ρυθμιστές στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Αν αυτό είναι επιτυχία ή κατάντια το αφήνω να το κρίνετε εσείς.
***
Το σημαντικότερο βέβαια είναι η επόμενη μέρα. Με ποιον θα συνεργαστεί η ΔΗ.ΣΥ. Εκτιμώ ότι τόσο σε περίπτωση προτίμησης με Ν.Δ όσο και με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν φυγόκεντρες δυνάμεις. Ο χώρος του Δημοκρατικού Κέντρου έχει σοβαρό έλλειμμα συνοχής αλλά και συγκεκριμένου ιδεολογικού προσανατολισμού.
***
Ένας χώρος με ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις υπό την ομπρέλα μιας σχηματικής συμπαράταξης για τα ελληνικά δεδομένα είναι από τη φύση του θνησιγενής και πιθανόν μιας χρήσης.

***
Απ’ο,τι αντιλαμβάνεσθε είμαι αισιόδοξος για την πορεία της ΔΗ.ΣΥ στην επόμενη φάση αλλά απαισιόδοξος για το μέλλον της. Θα υπάρξει επαναπατρισμός των ψηφοφόρων κυρίως από ΣΥΡΙΖΑ λόγω της γενικότερης αμφισβήτησης στα δυο μεγάλα κόμματα αλλά προβληματισμός για το μέλλον καθότι στο χώρο για την ώρα δεν υπάρχει ο ηγέτης που θα εμπνεύσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: