10 Αυγούστου 2017

«Υπάρχουν καλά και κακά τραγούδια, όμορφοι και άσχημοι στίχοι»!

H Νατάσσα Μποφίλιου απαντά στις ερωτήσεις της Κατερίνας Τσαλού  


Το Σάββατο 12 Αυγούστου, η Nατάσσα Μποφίλιου θα εμφανίζεται στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, πιο εξωστρεφής από ποτέ, με περισσότερο πάθος, ένταση και παλμό. 

Η ΒΑΒΕΛ2 είναι μια ολοκαίνουρια, αστραφτερή παράσταση υψηλής αισθητικής και άρτιας παραγωγής. Σε αυτήν υπάρχουν όλα: οι μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και απρόσμενα περάσματα σε αγαπημένες στιγμές από το παρελθόν. Μία εξαιρετική, καλοκουρδισμένη μπάντα με πρωτότυπες, διονυσιακές ενορχηστρώσεις. Οι εικόνες, τα αισθήματα, οι αφορμές που δίνουν υπόσταση στα τραγούδια τους.
Το Σάββατο 12 Αυγούστου, η παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες τη χρονιά που πέρασε, που έγινε κοινό μυστικό και τόπος συνάντησης και ταξίδεψε σε Ελλάδα κι εξωτερικό, έρχεται και στο Δίον και μας προσκαλεί να ενώσουμε τις φωνές μας κόντρα στους δύσκολους καιρούς.​​


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



Κατερίνα Τσαλού: Η Βαβέλ 2 παρουσιάζεται στο αρχαίο θέατρο του Δίου και στη σκιά του Ολύμπου αυτό το Σάββατο. Γιατί πρέπει κανείς να παρακολουθήσει αυτή την παράσταση;  
Νατάσσα Μποφίλιου: Δεν πρέπει! Είναι θέμα επιλογής! Όποιος αγαπάει κι έχει συνδεθεί με τη μουσική μας θα περάσει ένα όμορφο βράδυ κι όποιος επιθυμεί να γνωρίσει τη μουσική μας πιστεύω δεν θα απογοητευτεί!

Κ.Τ.: Έχετε αποκτήσει πιστό ακροατήριο. Από τις ωραιότερες φωνές που έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη μουσική σκηνή αλλά και τραγούδια ιδιαίτερα. Το «μέτρημα»  για παράδειγμα, όσες φορές και να το ακούσεις σου προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα. Κι όλο ανακαλύπτεις νέα νοήματα στους στίχους.Πώς επιλέγετε τραγούδια; Αισθάνεστε ότι θα αγγίξουν το κοινό οι στίχοι ή πρέπει να ντυθεί και με τη μουσική;
Ν.Μ. : Τα τραγούδια πάντα τα αντιμετωπίζω ως ολότητα δεν διαχωρίζω ποτέ τη μουσική από το στίχο. Άλλωστε πάντα φτάνουν σε εμένα ολοκληρωμένα και αν με συγκινουν τα λέω. Η προσωπική μου συγκίνηση και φυσικά η αγάπη των δημιουργών του τραγουδιού για αυτό είναι οι μόνοι λόγοι για να το πω. Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν και ακροατές που θα ταυτιστούν με αυτό φυσικά χαίρομαι πολύ!



Κ.Τ.: Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνετε εκπτώσεις προκειμένου να επιβιώσετε καλλιτεχνικά;
Ν.Μ.: Δεν το έχω σκεφτεί γιατί δεν θα μπορούσα να το κάνω. Μπορώ και ξέρω να τραγουδάω μόνο αυτά που αγαπώ με τις καλλιτεχνικές συνθήκες που μου ταιριάζουν και με εκφράζουν. Αν δεν μπορούσα να επιβιώσω έτσι θα άλλαζα επάγγελμα.

Κ.Τ.:Υπάρχουν όμορφοι και άσχημοι στίχοι; Καλά και κακά τραγούδια; Συμφωνείτε με το διαχωρισμό «ποιοτικός και εμπορικός καλλιτέχνης»;
Ν.Μ.: Φυσικά και υπάρχουν καλά και κακά τραγούδια όμορφοι και άσχημοι στίχοι! Σύμφωνα με κάποια βασικά αντικειμενικά κριτήρια. Τεχνικής, πρόθεσης, ταλέντου. Από κει και πέρα το ποιοτικός δεν σημαίνει όχι εμπορικός ούτε το εμπορικός όχι ποιοτικός! Πιστεύω στο διαχωρισμό των καταστάσεων και του τι αίσθημα καλείται να καλύψει κάθε είδος.

Κ.Τ.: Πού τοποθετείτε τον εαυτό σας;
Ν.Μ.: Για να συνεννοηθούμε και είμαι σίγουρη θα καταλάβετε θεωρώ ότι το ύφος μας μουσικά ανήκει στο έντεχνο με επιρροές από διάφορα άλλα μουσικά στυλ και ύφη. Όπως η ροκ, το λαϊκό, η παράδοση, η ποπ.

Κ.Τ.: Αν σας ζητούσα ένα τραγούδι για να περιγράψετε τη ζωή σας ποιο θα ήταν αυτό;
Ν.Μ.: Όλα μας τα τραγούδια περιγράφουν τη ζωή μας. Η ζωή μας είναι τα τραγούδια μας.

Κ.Τ.: Έχετε μουσικό απωθημένο; Υπάρχει μια συνεργασία που θα θέλατε να κάνετε οπωσδήποτε στην καριέρα σας;
Ν.Μ.:Πολλά και εύχομαι να έχω την ευκαιρία να τα πραγματοποιήσω!





Δεν υπάρχουν σχόλια: