29 Αυγούστου 2017

Επιστολή Δικηγόρου Δημοσθένη Σεϊταρίδη, Μέλους τής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων τής Νέας Τραπεζούντας, προς τη ΔΕΥΑ Κατερίνης

Πριν λίγες μέρες, αποστείλατε στα Μ.Μ.Ε. και στα blogs ένα ανυπόγραφο δελτίο τύπου όπου για άλλη μία φορά αρνείστε  τις αποκλειστικές σας ευθύνες για τις συνεχείς διακοπές νερού στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, υποστηρίζοντας ότι την ευθύνη  την έχει ο υπό διάλυση Σύνδεσμος Yδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας! 

Όπως σας τόνισε και η ίδια αξιότιμος Εισαγγελέας   στην  συνάντηση που είχαμε ενώπιον της προκειμένου να σας γίνουν συστάσεις, την αποκλειστική ευθύνη (διοικητική, αστική και ποινική) για το γεγονός  ότι ένα ολόκληρο χωριό  δεν  έχει   νερό την φέρετε αποκλειστικά εσείς. Με εσάς ο καθένας από εμάς έχει συνάψει σύμβαση σύμφωνα με την οποία εσείς έχετε την υποχρέωση να  μας παρέχετε συνεχώς πόσιμο νερό και εμείς έχουμε την υποχρέωση να πληρώνουμε τον ανάλογο λογαριασμό. Το τί κάνει ή δε κάνει ο Σύνδεσμος με τον οποίο η ΔΕΥΑΚ  έχει σύμβαση και τον πληρώνει, είναι κάτι που αφορά την εσωτερική σχέση ΔΕΥΑΚ-Συνδέσμου και σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους καταναλωτές, οι οποίοι πληρώνοντας  σε εσάς τους λογαριασμούς που μας αποστέλλετε , έχουμε από εσάς τις ανάλογες απαιτήσεις.

Σταματήστε λοιπόν να διοχετεύετε στον Τύπο και στα blogs  ανυπόγραφα δελτία τύπου με παραπλανητικό περιεχόμενο! Λειτουργείστε  ως Δημοτική Επιχείρηση  και όχι ως γραφείο τύπου   και βρείτε επιτέλους μια οριστική λύση. Δικαιολογείστε τους μισθούς που παίρνετε σε εποχές οικονομικής ανέχειας και σταματήστε  να παίζετε με τα νεύρα  και με το μέλλον ενός ολόκληρου χωριού!

Y.Γ. Επίσης καλό είναι   κάθε έγγραφο που κοινοποιεί  μια Δημοτική Επιχείρηση    ,  να φέρει ονοματεπώνυμο  συντάκτη , ιδιότητα  και ημερομηνία  . Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις   δεν λειτουργούν με non paper .

Νέα Τραπεζούντα, 25-8-2017
Δημοσθένης Σπυρίδωνας Σεϊταρίδης,
δικηγόρος  -  μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Νέας Τραπεζούντας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: