27 Αυγούστου 2017

O τυφώνας Χάρβεϊ σάρωσε το Τέξας

Εβγαλε ως και τους... κροκόδειλους στο δρόμο!

Μέχρι και τους αλιγάτορες κατάφερε να αποπροσανατολίσει ο τυφώνας Χάρβεϊ, οι οποίοι, όταν τα νερά άρχισαν να... φουσκώνουν, βγήκαν στη στεριά!

Μάλιστα στην κομητεία του Φορτ Μπεντ, άρχισαν να κυκλοφορούν... ανενόχλητοι στους δρόμους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ο τοπικός σερίφης δέχτηκε κατεπείγουσες κλήσεις, ότι τα ερπετά είχαν μπει στις αυλές των σπιτιών.
Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, άνδρες της αστυνομίας και βοηθοί σερίφη έσπευσαν και με ειδικές θηλιές, με τον αέρα και τη βροχή να τους «μαστιγώνει», έπιαναν τους τεράστιους αλιγάτορες και τους μετέφεραν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Οι ειδικοί, που κλήθηκαν και αυτοί να βοηθήσουν, εξήγησαν πως οι αλιγάτορες σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων, είτε αποπροσανατολίζονται είτε ψάχνουν κάποιο ασφαλές σημείο, για να κρυφτούν.

«Οι αλιγάτορες που θα εμφανιστούν στα σπίτια σας κατά τη διάρκεια των βροχών και των πλημμυρών δεν ψάχνουν για φαγητό ούτε θέλουν να είναι επιθετικοί» ανέφερε σε post στο Facebook η μη κυβερνητική οργάνωση Texas Gator Squad.
Κατα τ' άλλα το πέρασμα του τυφώνα ξερίζωσε στέγες σπιτιών, προκάλεσε εκρήξεις σε βενζινάδικα, ενώ σημειώθηκαν τραυματισμοί και άλλες καταστροφές.
Περίπου πέντε ώρες μετά την άφιξή του στις ακτές του Τέξας αποδυναμώθηκε από την κατηγορία 4 που ήταν στην κατηγορία 1, με τους καταγεγραμμένους ανέμους να βρίσκονται στα 75 μίλια την ώρα.  
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κηρύξει ωστόσο νωρίτερα την πολιτεία σε κατάσταση φυσικής καταστροφής και έξι εκατομμύρια κάτοικοι σε παράκτιες περιοχές του Τέξας, του Μισισίπι και της Λουιζιάνα είχαν οχυρωθεί για να τον αντιμετωπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: