27 Σεπτεμβρίου 2017

Aναδίπλωση από ΑΝΕΛ στο ν/σ για αλλαγή φύλου


Αρωμα κυβερνητικής συσπείρωσης - παρά τις αρχικές ενστάσεις - μετά τη χθεσινή πλήρη κάλυψη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο και στα όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή, δείχνει η μεταστροφή των ΑΝΕΛ όσον αφορά τη ρύθμιση για την αλλαγή φύλου με μια αίτηση

Ειδικός εισηγητής στο σχέδιο νόμου που εισήχθη στη Βουλή ορίσθηκε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι επί της αρχής ψηφίζει το ν/σ, ζήτησε όμως να υπάρξει ρήτρα ώστε τα ομόφυλα ζευγάρια να μην υιοθετούν παιδιά.

Σύμφωνα με την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στη Βουλή, το κόμμα του υπερψηφίζει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

«Εμείς ως ΑΝΕΛ ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Να ξεκαθαρίσουμε όμως δύο πράγματα. Αυτά που θα πω είναι άποψη των ΑΝΕΛ και προσωπική μου και δεν μου την επέβαλλε κανείς. Είμαστε κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, λέμε όχι στην δεύτερη αλλαγή φύλου γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει υιοθεσία. Ξέρω ότι αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σε άλλη συνεδρίαση, όταν θα συζητήσουμε τα άρθρα, όμως εμείς ως ΑΝΕΛ θέλουμε να τα επισημάνουμε λέγοντας ότι επί της αρχής ψηφίζουμε θετικά».

Για την τροπολογία που αφορά στην «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» στελέχη των ΑΝΕΛ αναφέρουν ότι δεν θα την ψηφίσουν εάν έρθει με την προηγούμενη μορφή της, τονίζοντας ότι πρέπει να διασφαλίζονται απολύτως τα εθνικά συμφέροντα.

Υπενθυμίζεται ότι από την ΑΝΕΛ είχαν αντιταχθεί σφόδρα -με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για να την επαναφέρει τροποποιημένη.

Αξίζει να σημειωθεί τοποθέτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν αποκλείεται να στηρίξουν τη νέα ρύθμιση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» όταν αυτή επανακατατεθεί στην Βουλή και εφόσον ενσωματωθούν οι ισχυρές ενστάσεις του κόμματος.

Το «καρφί» της Βούλτεψη

Η αλλαγή στάση δεν έμεινε ασχολίαστη και προκάλεσε το καρφί της βουλευτού της ΝΔ κ. Βούλτεψη η οποία σχολίασε ότι ο Καμμένος θα αλλάξει μέχρι και φύλο για μείνει στην εξουσία.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: