16 Σεπτεμβρίου 2017

Τα αγριογούρουνα συνεχίζουν να κάνουν βόλτες στη Θεσσαλονίκη


Ανενόχλητα συνεχίζουν τις βόλτες τους τα αγριογούρουνα στις ορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκη, κάνοντας μάλιστα συχνά την εμφάνιση τους σε κατοικημένες περιοχές.

Χθες μια αγέλη αγριογούρουνων εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από κάτοικο στα Πεύκα του δήμου Νεάπολης Συκεών να κάνει τη βόλτα της μέσα από αυτοκίνητα.

Ο αντιδήμαρχος Πέυκων Αλέξανδρος Σιμητόπουλος,  δήλωσε: «Ψάχνουν για τροφή αφού πλέον μιλάμε για μεγάλους πληθυσμούς. Έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου αγριόχοιροι αναζητούν τροφή στα σκουπίδια και σε οποιοδήποτε πιθανό σημείο μπορούν να βρουν φαγητό», αναφέρει ο αντιδήμαρχος. Επίσης συγκεντρώσεις αγριόχοιρων διαπιστώνονται στο ρέμα του Ξηροποτάμου, αφού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα αγριογούρουνα αναζητούν νερό για να πιουν. «Κινούνται κατά ομάδες, συνήθως προπορεύεται η μητέρα και ακολουθούν τα μικρά της», λέει ο κ. Σιμητόπουλος.

Να σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΥΜΑΘ υπό τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, όπου αναλύθηκε στους δημάρχους των περιοχών όπου έχουν πληγεί από την παρουσία αγριόχοιρων οι τρόποι αντιμετώπισης του συγκεκριμένου φαινομένου.


(Η φωτογραφία αναρτήθηκε στην ομάδα του facebook Θεσσαλονίκη - Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα)
thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: