13 Σεπτεμβρίου 2017

Λευκό κρασί με… γεύση μπύρας!

perierga.gr - Λευκό κρασί με... γεύση μπύρας!
Για όσους έχουν πρόβλημα να αποφασίσουν μεταξύ του λευκού κρασιού και της μπύρας ένας Βέλγος αμπελουργός βρήκε τη λύση.

Ο 49χρονος Filip Decroix, ένας έμπειρος οινοποιός από την Ypres, πέρασε όλο τον περασμένο χρόνο προσπαθώντας να τελειοποιήσει τη φόρμουλα για το “Steenstraetse Hoppewijn”, ένα αστραφτερό λευκό κρασί με πικρή γεύση μπύρας, που δημιουργήθηκε συνδυάζοντας το Chardonnay με τον βελγικό λυκίσκο.

Ο Decroix ισχυρίζεται ότι θέλησε να δημιουργήσει ένα κρασί που οι Βέλγοι -γνωστοί κυρίως για την μπύρα τους, θα εκτιμούσαν. Η επίτευξη του συνδυασμού του λευκού κρασιού και του λυκίσκου ήταν μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία για τον Decroix. Ο ίδιος έκανε αμέτρητα πειράματα, με διάφορες ποσότητες λυκίσκου. Τον Απρίλιο βρήκε τελικά τη σωστή συνταγή και δημιούργησε αυτό το ασυνήθιστο στη γεύση κρασί.

Η Decroix έχει ήδη 3.000 φιάλες του Steenstraetse Hoppewijn έτοιμες να βγουν στην αγορά και εργάζεται ήδη σε μια δεύτερη παρτίδα 8.000 φιαλών. Προς το παρόν, σχεδιάζει να το προμηθεύσει σε εστιατόρια και καταστήματα αλκοολούχων ποτών στην περιοχή Ypres, αλλά εξετάζει και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με μπυραρίες που θέλουν να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες κάτι ξεχωριστό και μοναδικό.

Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: