27 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση- Καταγγελία της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας σχετικά με τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων


Η κυβέρνηση στα πλαίσια της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής και των περικοπών και για την εκπαίδευση, που επιβάλλει και το 3ο μνημόνιο, τινάζει στον αέρα, με εργαλείο την ηλεκτρονική εγγραφή στα ΕΠΑΛ και τη θέσπιση των 13 μαθητών-μαθητριών για τη συγκρότηση τμήματος με ανώτερο τον αριθμό των 27, το δικαίωμα τους στην ελεύθερη επιλογή ειδικότητας καθώς και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ και συγκεκριμένα στο 1ο ΕΠΑΛ, καθώς και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης.

 Η ανάλγητη στάση του υπουργείου θα εξαναγκάσει από τη μια τους μαθητές των εννέα τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ είτε να αλλάξουν ειδικότητα για να παραμείνουν στο 1ο ΕΠΑΛ είτε να μετακινηθούν σε ΕΠΑΛ όμορων νομών που έχουν τις αντίστοιχες ειδικότητες και επιπλέον τους μαθητές των δύο τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ στη καλύτερη περίπτωση να αλλάξουν ειδικότητα και στη χειρότερη να σταματήσουν τη φοίτηση τους αφού στη πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι.

Εδώ να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει επιπλέον κόστος για το δημόσιο, διότι το μόνιμο προσωπικό επαρκεί. Από την άλλη οι εκπαιδευτικοί που θα βρεθούν στη διάθεση θα αναγκαστούν να μετακινηθούν.

Ως Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας απαιτούμε:

Την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.
Να γίνει σεβαστή από το υπουργείο η επιλογή των μαθητών και μαθητριών.

Καλούμε:

Τους συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων να στηρίξουν το αίτημα για τη μη κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων και το δικαίωμα των παιδιών τους στην μόρφωση.Δεν υπάρχουν σχόλια: