15 Σεπτεμβρίου 2017

Η πρωινή αδιαθεσία συνδέεται με τα «λαίμαργα έμβρυα»

Όταν η ναυτία πλήττει μια έγκυο μητέρα προκαλείται από «άπληστα μικρά έμβρυα» που ελέγχουν το ιώδιο τους, σύμφωνα με καθηγητή του Πανεπιστημίου του Winnipeg. Ο ερευνητής του περιοδικού Evolution and Human Behavior, καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου Scott Forbes, δήλωσε ότι η ναυτία και ο έμετος είναι σημάδια ότι το έμβρυο είναι υγιές και ότι η μητέρα έχει αρκετό ιώδιο.«Είναι αλήθεια ότι τα καλύτερα ποιοτικά έμβρυα, είναι επίσης αυτά που μπορούν να προκαλέσουν αδιαθεσία εγκυμοσύνης στις μητέρες τους», είπε. «Το κάνουν για έναν μάλλον τρομερό λόγο, ο οποίος είναι να κλέβουν από μια πολύτιμη πηγή από το αποθηκευμένο ιώδιο της μητέρας τους.»
Το ιώδιο είναι ένα βασικό μικροθρεπτικό συστατικό στη μητρική διατροφή και βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. «Το ιώδιο είναι ένα από αυτά τα πράγματα που το πολύ λίγο είναι κακό και το πάρα πολύ είναι κακό», είπε ο Forbes. «Έτσι η αδιαθεσία στην εγκυμοσύνη είναι πραγματικά ένας τρόπος ρύθμισης της πρόσληψης ιωδίου.»
«Το μυστικό είναι η πρόσληψη ιωδίου»
Η πρωινή αδιαθεσία είναι ένα μακροχρόνιο ιατρικό αίνιγμα, παρόλο που δύο από τις τρεις γυναίκες που είναι έγκυες αισθάνονται κάποια ναυτία και έμετο, είπε ο Forbes. Μια δημοφιλής υπόθεση ήταν ότι η αδιαθεσία στην εγκυμοσύνη προστατεύει το έμβρυο από διατροφικούς κινδύνους όπως βακτήρια ή τοξίνες στα τρόφιμα. Ο Forbes λέει ότι η έρευνά του αποδεικνύει ότι δεν είναι αλήθεια.
Αντίθετα, δείχνει ότι πραγματικά επικρατεί μια μάχη για το ιώδιο μεταξύ της μητέρας και του εμβρύου, αλλά το έμβρυο χρησιμοποιεί ορμονική χειραγώγηση για να ξεγελάσει το θυρεοειδές σύστημα της μητέρας του και να απελευθερώσει το ιώδιο, δήλωσε ο Forbes. «Χρησιμοποιούν μέσα για να πάρουν το ιώδιο από τη μητέρα τους», είπε.
Τα υψηλότερα ποσοστά αδιαθεσίας ωφελούν τα έμβρυα
Σε πλούσιες σε ιώδιο περιοχές του κόσμου, ειδικά σε παράκτιες περιοχές όπως η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά αδιαθεσίας στην εγκυμοσύνη. Αυτό ωφελεί το έμβρυο μειώνοντας την πρόσληψη ιωδίου κάτω από τα επίπεδα που μπορεί να είναι επιβλαβή, δήλωσε ο Forbes.
Ωστόσο, σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ανεπάρκεια ιωδίου. Ο Forbes είπε ότι σε περιβάλλον με χαμηλό ιώδιο, υπάρχουν χαμηλά επίπεδα εγκυμοσύνης.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή το ιώδιο και η θυρεοειδής ορμόνη είναι απολύτως κρίσιμα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Σε περιοχές του κόσμου όπου οι γυναίκες υποφέρουν από σοβαρή ανεπάρκεια ιωδίου, βλέπουμε γνωστικά ελλείμματα 12 έως 15 βαθμών IQ», δήλωσε ο Forbes.
Χαμηλά επίπεδα ιωδίου συνδέονται με εγκεφαλική βλάβη
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι η έλλειψη ιωδίου είναι η πιο διαδεδομένη, αλλά και εύκολα αποφευκτή, αιτία εγκεφαλικής βλάβης. Οι γυναίκες που δεν περνούν αδιαθεσία στην εγκυμοσύνη είναι επίσης πιο πιθανό να χάσουν την εγκυμοσύνη τους λόγω χρωμοσωμικών ελαττωμάτων, πρόσθεσε. Οι γυναίκες πρέπει ακόμα να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους για την εγκυμοσύνη, δήλωσε ο Forbes. Αλλά ελπίζει ότι η έρευνά του θα οδηγήσει σε συνηθισμένα τεστ θυρεοειδούς για εγκύους, μια διαδικασία που επί του παρόντος είναι αμφιλεγόμενη.
«Η απουσία αδιαθεσίας στην εγκυμοσύνη συμβάλλει στην ισορροπία προς τον έλεγχο της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Αν έχετε υπολειτουργικό θυρεοειδή, αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα», δήλωσε.
ifertility.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: