27 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ & του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Σε εξέλιξη είναι από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, η δωρεάν διανομή κοτόπουλου, ειδών παντοπωλείου, καθαριότητας, καθώς και βρεφικών ειδών, στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι δήλωσαν την επιθυμία τους, να είναι και ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ.

Όπως είναι γνωστό, από 01/06/2017 ωφελούμενοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) καθίστανται αυτοδίκαια οι εκάστοτε δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Η διανομή στις 1.615 δικαιούχες οικογένειες των ποσοτήτων που αναλογούν ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από υπαλλήλους του Δήμου.

Τον συντονισμό και την επίβλεψη της διαδικασίας, έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος, δήλωσε με αφορμή την συγκεκριμένη δράση: «Διαχρονικά στο Δήμο Κατερίνης, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόνωσης και ανακούφισης των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και γενικότερα όσων συνδημοτών μας βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση».

Η διαδικασία διανομής διεξάγεται ομαλά, καθώς για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους. Όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παραλαμβάνουν τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν έγκαιρα μέσω ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, πλέον η ταυτοποίηση των ωφελουμένων γίνεται με λογισμικό, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου αφενός να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές και αφετέρου να καταστεί ταχύτερη η διαδικασία διανομής των προϊόντων στους δημότες.

Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή θα παραλάβουν οι υπεύθυνοι των Δήμων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: