20 Οκτωβρίου 2017

Θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη – Συνέλαβαν 30χρονο τζιχαντιστήΤρόμο και αγωνία προκαλεί η είδηση πως συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη ένας 30χρονος τζιχαντιστής, που έχει πολεμήσει στη Συρία με τον ISIS.

Ο 30χρονος φέρεται να έχει μείνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Στόχος του, ήταν να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το alexpoli.gr, ο 30χρονος τζιχαντιστής έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη ελληνική πόλη, ώστε να παρουσιαστεί στην εκεί υπηρεσία ασύλου!
Από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη
Ο 30χρονος έφτασε στην Ελλάδα από τη Συρία. Εκεί υπηρετούσε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Κατά διαστήματα φέρεται να είχε μείνει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Δεν είναι μέχρι στιγμής σαφές πόσο καιρό βρίσκεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην Ελλάδα.
Ομολογία και απόπειρα αυτοκτονίας
Μετά τη σύλληψή του, την Πέμπτη (19.10.2017) στην Αλεξανδρούπολη, ο 30χρονος ομολόγησε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS.
Ο φερόμενος ως τζιχαντιστής, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΑ όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Οι έρευνες
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψή του, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές στην Αθήνα. Ο 30χρονος τζιχαντιστής ομολόγησε και έτσι έγινε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα.
Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έρευνα στο σπίτι όπου είχε διαμείνει ο 30χρονος το διάστημα που έμεινε στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν φωτογραφίες του ίδιου με σημαίες του ISIS αλλά και με άλλους τζιχαντιστές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ
Με πληροφορίες από alexpoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: