28 Οκτωβρίου 2017

Υπόθεση Παπαδήμου: Συνελήφθη ο αποστολέας της βόμβας

Η αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε πως συνέλαβε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου σε περιοχή της Αθήνας τον αποστολέα του εκρηκτικού μηχανισμού σε φάκελο ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου τραυματίζοντάς τον σοβαρά.
Οι διωκτικές αρχές επιμένουν πως το άτομο αυτό εμπλέκεται και στις αποστολές άλλων τρομοδεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε διάφορες χώρες του εξωτερικού (Βερολίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη). Η αντιτρομοκρατική δεν ανακοινώνει προς το παρόν άλλα στοιχεία γύρω από την υπόθεση αυτή επιφυλασσόμενη να δώσει στη δημοσιότητα τα πορίσματα από την ανάκριση στο εγγύς μέλλον.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος αντιεξουσιαστής, διατηρούσε επαφές με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, πιστόλια και εκατοντάδες σφαίρες. Κατά την σύλληψή του-που έγινε περίπου στις 2 τα ξημερώματα - ο δράστης είχε πάνω του δύο περίστροφα με το ένα μάλιστα να είναι οπλισμένο.                  
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα ευρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του 29χρονου: 

Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα.

Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε (3) ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:
8 πλαστές ταυτότητες,
2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η αντιτρομοκρατική αναζητά "γιάφκες" με οπλισμό 

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτια και σε άλλες περιοχές της Αθήνας (Πλατεία Αττικής και Ελληνικό), αναζητώντας γιάφκες οδηγούμενοι από στοιχεία που βρήκαν στο σπίτι του 29χρονου.

Το ιστορικό της έκρηξης στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου
Ήταν λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της 25ης Μαΐου 2017 όταν ο πρώην πρωθυπουργός, τραυματίστηκε, από «παγιδευμένο» φάκελο που εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε, στη συμβολή των οδών Μάρνη και Στουρνάρη.
Ο φερόμενος ως αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου ήταν η Ακαδημία Αθηνών της οποίας ο Λουκάς Παπαδήμος διατελεί Πρόεδρος.
Το συμβάν θυμίζει τα τρομο-δέματα που είχαν σταλεί τον Μάρτιο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου του ΔΝΤ. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος αντελήφθη το περιεχόμενο του φακέλου αμέσως αφού τον άνοιξε και τον άφησε να πέσει στο πατάκι της θέσης του συνοδηγού, όπου καθόταν.
Στο όχημα επέβαιναν ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οδηγός του, που επίσης τραυματίστηκε και ένα ακόμα άτομο, ενώ ακολουθούσε συνοδευτικό όχημα της ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: