8 Νοεμβρίου 2017

Πολύτιμος βαθμός για την Α.Ε. Καρίτσας, 1-1 με τον Αλμωπό Αριδαίας


Με γκολ του Γιώργου Μπουτογιάννη στο 88ο λεπτό, η Α.Ε. Καρίτσας πήρε πολύτιμη ισοπαλία 1-1 από τον Αλμωπό Αριδαίας στη σημερινή εμβόλιμη αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής.

Με την ισοπαλία αυτή, η ΑΕΚ "έπιασε" τον Φίλιππο Αλεξάνδρειας στην 11η θέση με 8 βαθμούς, τέσσερις ημέρες πριν από το τοπικό ντέρμπι με τον Πιερικό που θα γίνει την Κυριακή στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης.

Η ομάδα της Πιερίας δεν ήταν τόσο καλή όσο στις δύο προηγούμενες εντός έδρας ήττες από Αλεξάνδρεια και Αγροτικό Αστέρα, ωστόσο κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα, την μοναδική αήττητη στον 2ο όμιλο μετά από οκτώ αγωνιστικές.

Ο Αλμωπός είχε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Βασιλειάδη. Αντίθετα η ΑΕΚ απείλησε από δύο στημένες φάσεις. Στο 23’ μετά από κόρνερ του Κυρτέγου από αριστερά, ο Μπουτογιάννης πήρε την καρφωτή κεφαλιά, όμως o Σίμος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 35’ ο Κυρτέγος με φάουλ από πλάγια θέση υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Αλμωπού σε δύσκολη απόκρουση, η μπάλα επέστρεψε στον αρχηγό της ΑΕΚ που έκανε τη σέντρα, ο Κυπαρίσσης πήρε την κεφαλιά, όμως και πάλι ο Σίμος μπλόκαρε τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλά για την ΑΕΚ, καθώς στο 54’ ο Αλμωπός άνοιξε το σκορ. Εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Τροΐρης έδιωξε με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον Πετρόφ που με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βασιλειάδη για το 0-1.

Μετά το 65’ η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε για την ισοφάριση. Στο 71’ δυνατό σουτ του Μαυρίδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 83’ μετά από σέντρα του Τροΐρη και κεφαλιά του Κυπαρίσση, ο Ταρασιάδης έκανε την προβολή, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην πορεία της μπάλας, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Τελικά, η ισοφάριση ήρθε στο 88ο λεπτό. Ο Μπουτογιάννης πέρασε σε θέση σέντερ φορ και «λύτρωσε» την ομάδα του, καθώς μετά από σέντρα του Κυρτέγου από δεξιά, με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις: 
ΑΕ ΚΑΡΙΤΣΑΣ (Μιχάλης Ζιώγας): Βασιλειάδης, Δαλαμήτρας (63’ Κωστόπουλος), Γούτσιος, Μπουτογιάννης, Νταντίνης, Τροΐρης, Τσιώμης (80’ Μακράκης), Μπέης (32’ Βασιουρής), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος, Μαυρίδης (74’ Ταρασιάδης).

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Γιώργος Τυριακίδης): Σίμος, Αναστασιάδης, Μουλάς, Πετρόφ, Μεντής (90' Μιχαηλίδης), Πετρίδης (87΄ Γκάζι), Κριστιάνο, Ελευθεριάδης Λ. (78΄ Τσόλκας), Χαρίσης (65΄ Ελευθεριάδης Γ.), Πολύζος, Παπαγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: