12 Νοεμβρίου 2017

Κεντροαριστερά: Πάνω από 150.000 πολίτες εως τώρα στην κάλπη

Η Κεντροαριστερά, όπως όλα δείχνουν, κερδίζει το στοίχημα της συμμετοχής, καθώς μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός όσων ψήφισαν για την εκλογή νέας ηγεσίας έχει ξεπεράσει τις 150.000. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονη αισιοδοξία για το μέλλον του εγχειρήματος, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων στη διαδικασία μπορεί να κλείσει και λίγο κάτω από τις 200.000. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή παρουσίασε μια μικρή κάμψη τις μεσημεριανές ώρες, ενώ πάνω από 800 άτομα έχουν ψηφίσει στις κάλπες του εξωτερικού.O πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών Δεοντολογίας καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ικανοποιημένος από τον τρόπο που εξελίσσεται η διαδικασία και χαρακτήρισε τη συμμετοχή ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που γίνεται.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αττική έχουν ήδη ψηφίσει 38.000, στην Δ. Ελλάδα 8.000, στην Κρήτη 10.600, στην Κ. Μακεδονία 19.000.
Υπενθυμίζεται ότι εννέα είναι οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ηγεσία. Με αλφαβητική σειρά: κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά,Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά γύρω στις 10.30.
Μεταξύ των χιλιάδων ψηφοφόρων και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Στο ίδιο εκλογικό κέντρο αναμένεται και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Σε πολλά εκλογικά κέντρα στήνονται κι άλλες κάλπες καθώς σχηματίζονται μεγάλες ουρές. Στο Χαλάνδρι αναγκάστηκε κόσμος να φύγει και να επιστρέψει αργότερα επειδή δεν είχε κάνει προεγγραφή και υπήρχαν πολύ μεγάλες ουρές.
Στη Ν. Ιωνία που υπάρχει ένα εκλογικό κέντρο με 4 κάλπες έχουν ήδη ψηφίσει πάνω από 300 άτομα. Και στον Χολαργό υπάρχουν αυτή τη στιγμή ουρές άνω των 100 ατόμων. Στον Αλιμο όπου υπάρχει εκλογικό κέντρο με δύο κάλπες υπάρχει επίσης μεγάλη ουρά, ενώ μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περί τα 350 άτομα.
Ιδια κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, Eίναι ενδεικτικό ότι στο εκλογικό κέντρο της Τούμπας σύμφωνα με το thestival.gr τα 600 ψηφοδέλτια, που είχαν διατεθεί στο εκλογικό κέντρο τελείωσαν, με την επιτροπή να ζητά άμεσα νέο υλικό.
Στο Αγρίνιο μέχρι το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 1.000 άτομα, ενώ στα Μελίσσια περί τους 460 ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: