19 Νοεμβρίου 2017

Βρέθηκε νεκρός κι άλλος αγνοούμενος - Στους 20 τα θύματα

Ακόμη ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στη Μάνδρα. Εντοπίστηκε στο αμαξοστάσιο, σε πρανές σκεπασμένος με λάσπη και φερτά υλικά στο σημείο που νωρίς χθες το πρωί τα σωστικά συνεργεία βρήκαν ακόμη μια σορό.

Η σορός ήταν κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε ο άτυχος 38χρονος οδηγός χθες. Μάλιστα τα ειδικά σκυλιά έψαχναν στην ευρύτερη περιοχή αφού υπήρχαν υποψίες και για άλλον άνθρωπο
Η επιχείρηση της πυροσβεστικής είναι ακόμα σε εξέλιξη και έτσι δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν πρόκειται για άνδρα ή για γυναίκα ή αν πρόκειται για καταγεγραμμένο αγνοούμενο.
Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Μάνδρας.
Νωρίτερα η δήμαρχος της πόλης ενημερώθηκε από τα συνεργεία που επιχειρούν της ΕΜΑΚ και της  Πυροσβεστικής ότι οι χείμαρροι φουσκώνουν ξανά λόγω της μπόρας που έπληξε το πρωί την περιοχή 
Η δήμαρχος ενημερώθηκε ότι μετά από τη νέα νεροποντή φουσκώνουν επικίνδυνα τα ρέματα.Ενημέρωσαν για τη συγκέντρωση όγκου νερού από το όρος Πατέρας και υπήρξε άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Τα συνεργεία που επιχειρούν ζήτησαν από τη δήμαρχο ο κόσμος να απομακρυνθεί από τις περιοχές που υπάρχει λάσπη και γίνονται εργασίες και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δήμαρχος Μάνδρας ζήτησε νωρίτερα να εκκενωθούν οι περιοχές γύρω από την οδό Κοροπούλη.
Ο δήμος έχει συστήσει στους κατοίκους να είναι σε επιφυλακή, προκειμένου να μην χαθούν κι άλλες ζωές
Ψυχραιμία συνιστά η Περιφέρεια
Για την αποκατάσταση της ψυχραιμίας στους κατοίκους της Μάνδρας μετά από τον πανικό που επικράτησε νωρίτερα λόγω της διάδοσης πληροφοριών για νέες πλημμύρες, επιλήφθηκε αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος εγκαταστάθηκε προσωρινά στο δημαρχείο.
Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως ό,τι βοήθεια έχει ζητηθεί ή ζητείται από την δήμαρχο Μάνδρας Ειδύλλιας Ερυθρών κ. Κριεκούκη Γιάννα, έχει δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής και πως είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε νέων προβλημάτων προκύψουν».
Στο μεταξύ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία με τους μηχανικούς της Περιφέρειας και του υπουργείου Μεταφορών - Υποδομών.
Συνεχίζονται οι έρευνες
Παράλληλα οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τους αγνοουμένους από τη φονική θεομηνία που χτύπησε την περιοχή. Πέντε ημέρες μετά και οι κάτοικοί της δοκιμάζονται αδύναμοι και κουρασμένοι με την καθημερινότητα.
Χθες Σάββατο εντοπίστηκαν νεκροί τρεις από τους αγνοουμένους ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 19. Αγνοούμενοι είναι ακόμη τρεις άνθρωποι 
Εκκληση απόγνωσης έκανε χθες και η Δήμαρχος της περιοχής λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούν καν να θάψουν τους νεκρούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: