7 Νοεμβρίου 2017

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο 58χρονος δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού. - Ομολόγησε ότι τη δολοφόνησε, λέγοντας ότι επιχείρησε να τη ληστέψει, αλλά εκείνη αντιστάθηκε
Συνελήφθη νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (07/11/2017) ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη.Σύμφωνα με πληροφορίες του Cnn.gr, πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος πούλησε το κινητό τηλέφωνο της άγρια δολοφονημένης κοπέλας στο κέντρο της Αθήνας. Σοκάρει η ομολογία του
Ο δράστης έχει ομολογήσει το άγριο έγκλημα, υποστηρίζοντας μάλιστα στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα, όταν προσπάθησε να τη ληστέψει κι εκείνη αντιστάθηκε. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δολοφόνος είναι Έλληνας, 58 ετών και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Πώς βρέθηκαν στα ίχνη του δολοφόνου
Ο δολοφόνος, το πρόσωπο του οποίου έχει καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το Κοιμητήριο, πήγε στη συνέχεια στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης και το πούλησε σε κλεπταποδόχο.
Οι αστυνομικοί είδαν από κάμερα καταστήματος της Ομόνοιας ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει από τις κάμερες απέναντι από το Κοιμητήριο και τότε εστίασαν τις έρευνές τους στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου και τον εντόπισαν σήμερα.
Ωστόσο, αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το ερώτημα γιατί σκότωσε με τόσο μένος την άτυχη εφοριακό.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη της δολοφονίας της Δώρας ήταν θέμα ωρών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Σήμερα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που έχουν αναλάβει την υπόθεση βρήκαν τα ίχνη του δολοφόνου. Έτσι, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους το βασικό ύποπτο. Τον άνθρωπο που φέρεται να σκότωσε με 14 μαχαιριές τη Δώρα Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής σε ποια περιοχή της Αθήνας εντοπίστηκε ο δράστης.
Το μοιραίο απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου
Ήταν 18 Οκτωβρίου όταν η Δώρα Ζέμπερη δολοφονείται άγρια στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών. Ο δράστης της καταφέρει 14 μαχαιριές. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε δίπλα στον τάφο τους φίλου της άτυχης Δώρας, τον οποίο και επισκεπτόταν συχνά η εφοριακός, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει το θάνατό του. Λίγη ώρα αργότερα, έξω από το Κοιμητήριο περνάει με το ταξί ο πατέρας της άτυχης κοπέλας. Ο ίδιος φαίνετα πως δεν γνωρίζει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ότι η κόρη του έχει δολοφονηθεί άγρια.
Η τραγική είδηση μέσα σε λίγα λεπτά κάνει γίνεται πρώτο θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το πανελλήνιο με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Αμέσως ξεκινάει ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι άνδρες της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση βρίσκονται στον τόπο του εγκλήματος. Οι αξιωματικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση. Στο σημείο όπου δολοφονήθηκε η Δώρα Ζέμπερη βρέθηκαν διάσπαρτα σε απόσταση πολλών μέτρων κηλίδες αίματος. Γεγονός που αποδεικνύει πως η άτυχη 32χρονη εφοριακός πάλεψε με το δράστη.

Ο ιερέας του Κοιμητηρίου τη βρήκε λίγο πριν ξεψυχήσει
Την άτυχη κοπέλα είχε εντοπίσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοής, ο ιερέας του Β. Νεκροταφείου. Ο εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος, μίλησε στους δημοσιογράφους για τις τελευταίες εφιαλτικές στιγμές της Δώρας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η κοπέλα φαίνεται πως πάλεψε με το δολοφόνο της, καθώς τόσο το μπουφάν της όσα και τα λουλούδια που θα άφηνε στο μνήμα του φίλου της βρέθηκαν πεταμένα αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένη. Όπως είπε, ένα παλικάρι βρήκε πρώτο την κοπέλα, που προσπάθησε να καθίσει σε ένα τάφο, όμως όντας πολύ αδύναμη από τις μαχαιριές, έπεσε κάτω.
«Όταν πήγα εγώ εκεί της λέω "Θοδώρα τι κάνεις;", ανέσαινε και ξεψυχούσε», είπε ο πατέρας Θεόδωρος. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο «βοήθεια», αποκάλυψε ο εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος. Μάλιστα, ανέφερε πως σε μία απόσταση 80 περίπου μέτρων υπήρχαν αίματα κάθε δύο μέτρα.
Ο ιερέας δήλωσε πως γνώριζε την 32χρονη καθώς εδώ και λίγους μήνες, πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο. Είχε χάσει έναν στενό της φίλο και αυτό της είχε στοιχίσει, εξήγησε ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα την είχε συμβουλεύσει να λάβει και ιατρική βοήθεια για τα όσα αισθανόταν.

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά. Η προσοχή των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στράφηκε αρχικά στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού. Στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κλήθηκαν να καταθέσουν συγγενείς και συνάδελφοί της, δίχως από τις μαρτυρίες τους να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη. Προσωρινά μάλιστα την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο και ενδεχομένως επιβίβασε σ’ αυτό τον φονιά της κόρης του.

«Μίλησε» το κινητό της Δώρας
Οι άνδρες της Ασφάλειας μιλούσαν για μία περίπλοκη υπόθεση. Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία ένα νέο στοιχείο αναμένεται να φέρει πιο κοντά τους αστυνομικούς στα ίχνη του δράστη. Εντοπίζεται στην Ομόνοια το στίγμα του κινητού της άτυχης Δώρας Ζέμπερη που είχε αρπάξει μαζί με την τσάντα της ο δολοφόνος. Συγκεκριμένα, το στίγμα του κινητού εξέπεμψε από την οδό Μενάνδρου. Ο δράστης στη συνέχεια φαίνεται πως απενεργοποιεί το κινητό της. Αυτό φαίνεται πως ήταν και το μεγάλο λάθος του δολοφόνου, καθώς οι αστυνομικοί έχοντας στα χέρια τους το στίγμα του κινητού της 32χρονης εφοριακού βρέθηκαν ακόμα πιο κοντά στα ίχνη του.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός με τους Αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνες σε καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς εκτίμησαν πως ο δολοφόνος λίγο μετά τη δολοφονία πήγε στην Ομόνοια προκειμένου να πουλήσει το κινητό της Δώρας.
Οι αστυνομικοί είχαν ήδη στην κατοχή τους φωτογραφίες υπόπτων από καταστήματα που βρίσκονται πέριξ του Β’ Νεκροταφείου.
Με μεθοδικές έρευνες, έφτασαν και στον καταστηματάρχη στην οδό Μενάνδρου, στον οποίο είχε προσπαθήσει ο δράστης να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο περίπου μια ώρα μετά τη δολοφονία.
Ο καταστηματάρχης τον αναγνώρισε και πλέον η σύλληψη του δράστη ήταν θέμα χρόνου.
Τρίτη (07/11/2017) πρωί - Σχεδόν ένα μήνα μετά από την άγρια δολοφονία ο δράστης φαίνεται να βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας. Αυτό που μένει είναι να απαντηθεί το ερώτημα γιατί τη δολοφόνησε με τόση μανία τη Δώρα. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: