11 Νοεμβρίου 2017

"Καθάρισε" στο β’ ημίχρονο ο Αχιλλέας, 4-1 την Ακαδημία Πλαταμώνα

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας έκανε την ανατροπή και επικράτησε της Ακαδημίας Πλαταμώνα με 4-1 στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Α’ Ε.Π.Σ. Πιερίας. Έτσι, έφτασε τους 28 βαθμούς σε 10 αγώνες και παρέμεινε στο +3 από τον δεύτερο της βαθμολογίας Δία Δίου.

Η ομάδα του Πλαταμώνα άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό. Εκτέλεση κόρνερ από τον Γκανάβα, ο Δημήτρης Κατέλας πήρε την κεφαλιά, ο Καπασακαλίδης έδιωξε όμως ο α’ βοηθός έδειξε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή, μια φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι.

Άμεση ήταν η απάντηση του Αχιλλέα, καθώς δύο λεπτά μετά, μετά από κόρνερ του Αποστολίδη και σύγχυση μέσα στην περιοχή, ο Ανδρονικίδης με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Αχιλλέας κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, είχε 4-5 πολύ καλές ευκαιρίες με Καλαμπάκα και Ανδρονικίδη, όμως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για την Ακαδημία Πλαταμώνα όταν ο Γκανάβας έδωσε στον Καμπερίδη που έκανε το αριστερό σουτ, όμως ο Σαρρής με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ στο 52ο λεπτό. Στο 59’ ο Αχιλλέας πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν ο νεοεισελθών Βαρμάζης έδωσε στον Αποστολίδη, αυτός με το κοντρόλ που έκανε έδωσε ύψος στη μπάλα και με ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ από πολύ πλάγια θέση νίκησε τον Γαλάνη κάνοντας το 2-1.

Οι παίκτες του Νίκου Μανίκα ανοίχτηκαν για την ισοφάριση και έτσι ο Αχιλλέας «καθάρισε» στο τελευταίο τέταρτο. Στο 74’ ο Χρυσόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έβγαλε συρτή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι στον Βαρμάζη που πλάσαρε πάνω στον Γαλάνη, όμως η μπάλα επέστρεψε στον Βαρμάζη ο οποίος, αν και πεσμένος στο έδαφος, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στο 81’ ο Κώστας Αποστολίδης με πολύ ωραίο πλασέ μετά από ωραία πάσα του Κώστα.

Διαιτητής: Μέγας
Βοηθοί: Θεοδώρου, Σαλτσίδης

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ: Σαρρής, Καπασακαλίδης, Δερμίσης, Γιαπιτζής (85’ Φορτομάρης), Κολαξίδης, Οικονόμου, Γιαζιτζόγλου (73’ Κώστας), Αποστολίδης (82’ Ιωαννίδης), Ανδρονικίδης, Καλαμπάκας (56’ Βαρμάζης), Χρυσόπουλος.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ: Γαλάνης, Σιαμάγκας (75’ Σταϊκούρας), Αργάνας, Σιαμήτρας, Μιχωλός, Παυλίδης, Καμπερίδης, Δ. Κατέλας (85’ Κουκουνάς), Κανούλας (66’ Χατζηλαδάς), Γκανάβας, Ν. Κατέλας (73’ Γαλάνης).


Στο ημίχρονο του αγώνα επικράτησε ένταση όταν το μέλος της διοίκησης της Ε.Π.Σ. Πιερίας, Απόστολος Παυλίδης, μπήκε μέσα στο γήπεδο και είπε κάτι στον παρατηρητή του αγώνα. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων του Αχιλλέα που του ζήτησαν τον λόγο, ωστόσο παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και έτσι το περιστατικό έληξε χωρίς… παρατράγουδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: