12 Νοεμβρίου 2017

Ο ΔΣΑ καταδίκασε την επίθεση στον συνήγορο του καθ' ομολογίαν δολοφόνου της Δώρας

O Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Λουκόπουλος, ο πρώην πλέον συνήγορος του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη.Ο δικηγόρος παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 58χρονου δράστη, λόγω της επίθεσης που δέχθηκε την Παρασκευή από συγγενείς της εφοριακού, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορουμένου και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου του αποτελούν συνταγματικές εγγυήσεις και εχέγγυα ευθιδικίας.
Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν.
Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Νίκου Λουκόπουλου, στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της Δώρας Ζέμπερη, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή στον νομικό κόσμο.
Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού. Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά, προστατευτικά και κατασταλτικά μέτρα, ώστε όσοι εργάζονται για την απονομή της Δικαιοσύνης να μπορούν ασκούν τα καθήκοντά τους με όρους ασφάλειας».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: