18 Νοεμβρίου 2017

Παραμένουν σε επιφυλακή οι δυνάμεις της περιφέρειας στην Πιερία

Τις τελευταίες 48 ώρες όλη η Π.Ε. Πιερίας δέχθηκε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «Ευρυδίκη».Η «Ευρυδίκη» έκανε την παρουσία της στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους).

Η Π.Ε. Πιερίας μέσου του τμήματος Πολιτικής Προστασίας ήδη από την Τετάρτη, προέβη άμεσα σε ενημέρωση των κατοίκων της Πιερίας για την επιδείνωση του καιρού, ενώ ταυτόχρονα με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα όλη η Υ.Τ.Ε. της Π.Ε. Πιερίας, ώστε να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στην επερχόμενη σφοδρή κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκαν 4 κλιμάκια από υπαλλήλους της Υ.Τ.Ε. της Π.Ε. Πιερίας για τον ελέγχου τόσο του οδικού δικτύου όσο και χώρων ευθύνης της αντιπεριφέρειας ώστε να γίνετε με το με το καλύτερό τρόπο η διαχείριση των μηχανημάτων έργου. Παράλληλα συγκροτήθηκαν 4 συνεργεία έργου με τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό και 1 συνεργείο για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων και σημάτων οδικής κυκλοφορίας.

Τα συνεργεία έργου απομάκρυναν φερτά υλικά από πολλά σημεία όλου του οδικού δικτύου που έχουν φράξει την δίοδο των νερών ενώ σε άλλα σημεία επενέβησαν για την δημιουργία διέξοδο για τα νερά που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα και καθιστούσαν την προσπέλαση του δρόμου σε εκείνα τα σημεία αδύνατη. Απομάκρυναν επίσης χώματα και πέτρες που βρέθηκαν στο οδόστρωμα από πτώσεις παρακειμένων πρανών. Τα συνεργεία έργου επενέβησαν ακόμη και σε κανάλια ώστε να απομακρυνθούν φερτά υλικά από αυτά, για να δοθεί διέξοδος στα νερά.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της 48ωρης εξέλιξης των έντονών καιρικών φαινομένων υπήρχε συντονισμένη συνεργασία της Π.Ε. Πιερίας με τους τρείς Δήμους που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια, ώστε να γίνονται στοχευόμενες επεμβάσεις για ταχύτερη διευθέτηση των προβλημάτων που δημιουργούσε η κακοκαιρία.

Την Π.Ε. Πιερίας επισκεφτήκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νίκος Ιωάννου μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπαμπη Στεργιαδη, ώστε να ενημερωθούν και να έχουν άμεση εικόνα της αντιμετωπίσεις των προβλημάτων που δημιούργησε η σφοδρή κακοκαιρίας που έπληξε την Π.Ε. Πιερίας. Επίσης κατά την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου από την Δ.Τ.Ε. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εστάλη κλιμάκιο για την παρακολούθηση της επίδρασης της ισχυρής βροχόπτωσης στο έργο της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου της Κατερίνης.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: