9 Νοεμβρίου 2017

"Βαριά" ήττα για την Ελλάδα στην Κροατία

Κάκιστη εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 4-1 από την Κροατία στο Ζάγκρεμπ, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.


Ανώτερη σε όλες τις γραμμές η Κροατία, πήρε μια εύκολη νίκη και πλέον οι διεθνείς μας ελπίζουν σε ένα… θαύμα στον επαναληπτικό που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο «Καραϊσκάκη», αν θέλουν να βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας το προσεχές καλοκαίρι.

Η Εθνική μας πλήρωσε τα τραγικά λάθη στην άμυνα, με πρώτο από όλα αυτό του Καρνέζη στο 12ο λεπτό που έχασε το κοντρόλ και ανέτρεψε τον Κάλινιτς, με τον Μόντριτς να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι ανοίγοντας το σκορ.

Μανιάτης και Σταφυλίδης αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα ως πλάγιοι μπακ και στο 13’, μετά από επέλαση και σέντρα του Στρίνιτς από αριστερά, ο Κάλινιτς έκανε το 2-0. Η Ελλάδα έδειξε σημάδια ζωής στο 30’ με τον Παπασταθόπουλο να μειώνει σε 2-1 με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φορτούνη, όμως η απάντηση των Κροατών ήταν άμεση. Σέντρα του Βρσάλικο από δεξιά, ο Πέρισιτς αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 3-1 στο 33’.

Τα λάθη συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Κροάτες να κάνουν το 4-1 στο 49’. Λάθος γύρισμα του Σταφυλίδη, ο Βρσάλικο έκλεψε τη μπάλα και ο Κράμαριτς από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη.

Οι Κροάτες έριξαν τον ρυθμο στη συνέχεια, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 90’ με την κεφαλιά του Μήτρογλου οπυ εξουδετέρωσε ο Σούμπασιτς και έτσι το 4-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (82' Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (76' Ρέμπιτς).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (46' Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62' Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (71' Μπακασέτας), Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: