17 Νοεμβρίου 2017

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Η γκρίνια, γκρίνια, ίδιον της φυλής. Και βέβαια οι καταστροφές στη δυτική Αττική ήταν μεγάλες και βαθύς ο πόνος για τις ανθρώπινες ζωές, αλλά όταν ακούω κάτι παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ ότι, εμμέσως πλην σαφώς, φταίει ο Τσίπρας και η Δούρου και ότι η πολιτεία ήταν απούσα, λέω φτάνει πια με την συντεταγμένη δημοσιογραφία και την πολιτική των αφορισμών.
*
Δυστυχώς γι’ αυτούς δεν τρώμε άχυρο, γνωρίζουμε τις πταίει. Λίγο η πολιτεία, λίγο ο πολίτης, λίγο οι περιβαλλοντολογικοί βιασμοί και γέγονε ο γέγονε. Κι ας στραφούν τα βλέμματα στο αύριο και στις λύσεις που απόμειναν για να μη γίνουμε θεατές μιας νέας τραγωδίας.
*
Κι ερχόμαστε στα δικά μας. Πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κάθε αυτόκλητος δημοσιογράφος με το κινητό αποθανατίζει την καταστροφή. Ψύλλους στ’ άχυρα ψάχνουμε μετά από μια θεομηνία και γυρεύουμε ενόχους δίκην λαϊκού δικαστή.
*
Η πόλη της Κατερίνης ανταποκρίθηκε πλήρως και δεν το λέω για να δώσω τα εύσημα στον Χιονίδη για κάτι το αυτονόητο. Η Πιερία βέβαια ως νομός είχε τα τρωτά της, αλλά λογικό είναι καθότι παλιά η ιστορία.
*
Και φυσικά λίγο-πολύ όλα λειτούργησαν με πρώτη και καλύτερη την πυροσβεστική υπηρεσία και την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας και το προσυπογράφει μια παλιά πένα που έζησε πλημμύρες, καταστροφές και θεομηνίες ουκ ολίγες.
*
Στο εδώλιο βέβαια στήθηκε το κράτος, προσφιλής στόχος των Ελλήνων με απλούστερη μετάφραση «αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν». Μυωπική τελείως προσέγγιση καθότι στη Γαλλία πνίγονται, στις ΗΠΑ ξεριζώνονται, στη Γερμανία τρακάρουν τρένα, στη Ρωσία πέφτουν αεροπλάνα και ανά τον κόσμο τα κράτη είναι αδύναμα να αντιμετωπίσουν θεομηνίες και απρόσμενα ατυχήματα.
*
Μη ξεφεύγουμε από τα όρια. Μη κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, γιατί χάνουμε το δίκιο μας κι όταν ακόμα το έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: