7 Νοεμβρίου 2017

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Θα το δώσουν λέει το κοινωνικό μέρισμα μέχρι τα Χριστούγεννα. Και χαράς Ευαγγέλια. Είδες ο Τσίπρας; Όλα για τους μη έχοντες. Αφού πρώτα τους αφήνεις στον άσσο μετά το ρίχνεις στην κοινωνική πολιτική που πάει να πει φιλανθρωπία, ελεήστε το φτωχό.

**
Και τι εστι κοινωνικό μέρισμα, κάποια κλεμμένα ευρουλάκια από μικρούς και μεσαίους ίσα-ίσα να κάνει το popolo κάποια ρυθμισούλα στη ΔΕΗ, να πάρει λίγα καυσόξυλα και όσπρια να βγάλει τις βαριές νύχτες του χειμώνα που έρχεται απειλητικά.
**
Όμως τίποτε δεν είναι τυχαίο. Το παραδέχθηκαν άλλωστε και αξιωματούχοι του Σύριζα. Εσκεμμένη ήταν λέει η επιλογή υποβάθμισης (γράφε διάλυσης) της μεσαίας τάξης για να ενισχυθούν  τα ασθενέστερα στρώματα.
**
Η ισοπέδωση προς τα κάτω είναι γεγονός. Αυτή η πάλαι ποτέ πανίσχυρη ραχοκοκαλιά  της εθνικής μας οικονομίας δέχθηκε τόσα χτυπήματα που θ’ αρχίσει κι’ αυτή σε λίγο να ζητά κοινωνικό μέρισμα και επιδόματα αλληλεγγύης και να δούμε από πού θα αντλούνται τα κονδύλια.
**
Και μεσ’ τη φτώχεια μας ήρθε κι ο μποναμάς για τα F16. Θέλουν λέει αναβάθμιση και μπράβο μας αφού θα δώσουμε δουλειά σε χιλιάδες Αμερικανούς όπως διαβεβαίωσε και ο Τραμπ στη συνάντηση με τον Τσίπρα. Τι στο διάολο σύμμαχοι είμαστε.
**
Βέβαια η Ντόρα ξίνισε και τόπαιξε πλανεύτρα φτωχομάνα αλλά ο Καμμένος παλιά καραβάνα την πήρε απ’ τ’ αυτί και στον αμερικανό πρέσβη, κι αν θες κουνήσου. Τι τόθελε; Και να ‘βγαζε  η Ζήμενς αεροπλάνα!
**
Θέλουμε δεν θέλουμε θα τα πληρώσουμε κι αυτά, πιθανόν το όφελος να είναι ότι δεν θα υπάρχουν μίζες, γιατί μετά απ’ αυτό που έπαθε ο Άκης και η συμβία του δύσκολο να βρεθούν πρόθυμοι.
**
Έτσι γίνεται με τις αποικίες, αιώνες τώρα από την περίοδο της Αθηναϊκής συμμαχίας μέχρι και το σημερινό ΝΑΤΟ το νταβατζιλίκι  καλά κρατεί και πάντα γίνεται χάριν της ειρήνης, της ελευθερίας και της ευημερίας των λαών.
**
Κι αν θέλει ο τελευταίος τραβάει το καζανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: