18 Νοεμβρίου 2017

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Δημοκρατική ΣυμπαράταξηΑύριο, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο ενιαίο φορέα της Προοδευτικής Παράταξης, με τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη να μονομαχούν για την πρωτιά ύστερα από τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής.
Τα επιτελεία των δύο μονομάχων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη, πραγματοποιούν πλήθος τηλεφωνικών επαφών και συναντήσεων αναζητώντας συμμάχους στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν την εκλογική τους δυναμική και να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.


Νίκος Αλιβιζάτος: Πρόσκληση για ευρεία συμμετοχή και στις αυριανές εκλογές
Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, απηύθυνε πρόσκληση για ευρεία συμμετοχή και στις αυριανές εκλογές, επισημαίνοντας την ανάγκη «να επιβεβαιώσουμε με την ψήφο μας το ιστορικό γεγονός που εμείς δημιουργήσαμε την περασμένη Κυριακή. Η Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της από Δευτέρα».
Ο κ Αλιβιζάτος υπενθύμισε ότι «η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Η διαδικασία θα είναι απλούστερη, γιατί δεν συμπληρώνουμε αίτηση, ούτε καταβάλουμε τα 3 ευρώ. Έχουμε λάβει και πάλι όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι η ψηφοφορία αδιάβλητη. Αυτήν τη φορά:
-Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου
- Μπορεί κάποιος να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή
- Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο».
Και ο Νίκος Αλιβιζάτος κατέληξε λέγοντας ότι «ανεξάρτητα από ποιον/α συγκεκριμένο υποψήφιο/α υποστηρίζει, καλώ τον καθενα και την καθεμιά να ψηφίσει, γιατί μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες την περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».

Φώφη Γεννηματά: Οι γενιές της Δημοκρατικής Παράταξης συμπορεύονται και δεν διχάζονται
«Ο νέος ενιαίος φορέας δεν θα χτιστεί πάνω στις παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος. Στην μεγάλη προσπάθεια για την αναγέννηση της παράταξης συναντώνται όλες οι γενιές της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Συμπορεύονται και δεν διχάζονται» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά σήμερα, απαντώντας στα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Χαίρομαι που έστω και τώρα, έγινε αυτό κατανοητό και αποδεκτό. Είμαι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο της δημιουργίας της μεγάλης Παράταξης, που θα οδηγήσει σε μια νικηφόρα πορεία» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα στην προοδευτική παράταξη.
Η κ. Γεννηματά επισήμανε ακόμη τα εξής: «Από την εκλογή μου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινήθηκα με προτεραιότητες την Ενότητα και την Αναγέννηση της παράταξης. Αυτούς τους στόχους υπηρέτησα και σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποφεύγοντας να απαντήσω σε κάθε είδους προκλήσεις».

Νίκος Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ανανέωση αξιών και αντιλήψεων
Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα και τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε σήμερα λόγο για ελπιδοφόρο μήνυμα. «Υπάρχει η παράταξη. Δεν έχει καταλυθεί η παράταξη. Απευθύνω κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με παγιωμένες νοοτροπίες» ανέφερε. Πρόσθεσε ότι την υπόθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς την υπηρετεί ο ίδιος και τα νεότερα στελέχη από το 2014.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η ενότητα είναι δεδομένη και πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα παραμείνει «όχι για να γίνει μοίρασμα εξουσίας, αλλά ιδεών και πολιτικής», όπως είπε. «Όποιος φύγει θα είναι αμετανόητος. Δεν πρέπει να συνεχιστούν οι προσωπικές στρατηγικές. Πιστεύω ότι το ίδιο πιστεύουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι» τόνισε. 
Δήλωσε αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα η παράταξη κι έθεσε στόχο του να οδηγήσει «τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανήκει». Υπογράμμισε, τέλος, ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ανανέωση αξιών και αντιλήψεων κι όχι η ηλικιακή.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: