9 Νοεμβρίου 2017

Επιστημονική ημερίδα από τον Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας


Πρόσκληση στη 2η  επιστημονική  ημερίδα του ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας με θέμα: «Σύγχρονες τάσεις στη διατροφή - η Διατροφογενωμική σήμερα», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. στον όροφο του Πνευματικού κέντρου ΕΚΑΒΗ, ενταγμένη στα «Αικατερίνεια 2017».

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας στο πλαίσιο Ενημερωτικών Εισηγήσεων προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε Επιστημονική ημερίδα, όπου εισηγητές είναι οι εξής διακεκριμένοι επιστήμονες:

Ο κ. Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής στο τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα: «Οξειδωτικό στρες και νόσος», ο κ. Γεώργιος Λέων ειδικός σε θέματα μεταβολικής Φυσικής και διατροφικής Βιοχημείας με θέμα: «Διατροφογενωμική και μεταβολική διαταραχή» και ο κ. Ιωάννης Χαριζάνης, ειδικός παθολόγος – διαβητολόγος με  κοινή παρουσίαση των δύο προηγούμενων εισηγήσεων.               

Θα αναλυθούν οι σύγχρονες τάσεις στη διατροφή και ο συνδυασμός της  διατροφής σε σχέση με την άσκηση και τυχόν μεταβολικές διαταραχές.

Επιπλέον, θα γίνει εκτενής αναφορά στην εξατομικευμένη προσέγγιση της διατροφής μέσα  από τη μέτρηση βιοχημικών και άλλων δεικτών που μπορεί να βρίσκονται  στο αίμα και συνθέτουν το μεταβολικό ανθρώπινο αποτύπωμα του καθενός μας.

Στο τέλος, θα τεθούν ερωτήσεις και θα εξαχθούν συμπεράσματα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή τιμητικής πλακέτας από το ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας στη συντοπίτισσά μας, Κατερίνα Νικολαΐδου, Ολυμπιονίκη του Ρίο στην Κωπηλασία, ως αναγνώριση της προσφοράς της στον Αθλητισμό.

Παρακαλείσθε να μάς τιμήσετε με την παρουσία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: