17 Νοεμβρίου 2017

Απαράδεκτη σήμανση πληροφόρησης στον αυτοκινητόδρομο

Είναι απαράδεκτη η πληροφόρηση των οδηγών με μία πινακίδα μόνο 90Χ70cm περίπου και μόνο στα δεξιά του δρόμου. Στην πινακίδα αναγράφεται ότι  ο δρόμος στερείται διαγράμμισης αλλά μόνο στα Ελληνικά!!!

Πότε οι αλλοδαποί οδηγοί να ανοίξουν το λεξικό για να ερμηνεύσουν την Ελληνική γραφή; Θα πρέπει η πινακίδα να είναι σύμβολο διεθνώς γνωστό, ή στην Αγγλική γλώσσα. Δεν νομίζω οι αρμόδιοι να μη το γνωρίζουν αυτό, ίσως να τους είναι άγνωστος ο συμβολισμός. Να ψάξουν να τον βρουν.

Έχουν ταξιδέψει ποτέ έξω από τα σύνορα μας για να καταλάβουν την αναγκαιότητα των συμβολισμών πληροφόρησης και όχι με χαρακτήρες; Προλαβαίνουν οι οδηγοί, ακόμα και οι ημεδαποί, με τις νόμιμες  ταχύτητες να διαβάσουν στην γλώσσα τους μόνο μία πινακίδα τόσο μικρή και μάλιστα μόνο στα δεξιά του δρόμου όταν κάνει προσπέραση ογκώδες όχημα; Θα πρέπει ο οδηγός να την μαντέψει ή να βάλει περισκόπιο.

Στην ευρύτερη περιοχή του Βαρικού που βρίσκεται η συγκεκριμένη πινακίδα, με τις συχνές ομίχλες του φθινοπώρου και με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βιώνουμε αυτές τις μέρες χρειάζεται τον κατάλληλο χρωματισμό και φωτισμό. Για  να μη νιώθουν τύψεις, θα έπρεπε να τοποθετηθεί και ακόμα μία πινακίδα προειδοποιητική γιατί το άλλο τραγικό είναι, ότι η συγκεκριμένη πινακίδα είναι στο σημείο που σταματάει η διαγράμμιση και μετά το χάος! Δηλαδή, οι οδηγοί όταν θα αντιληφθούν ότι υπάρχει πινακίδα πληροφορίας για κάποιον κίνδυνο μέσα στην ξαφνική ομίχλη, τυχεροί θα είναι  αν θα παραμείνουν στο οδόστρωμα γιατί θα έχουν  περάσει την απόσταση του δρόμου χωρίς διαγράμμιση. Aν φρενάρουν ξαφνικά, κινδυνεύουν από αυτούς που ακολουθούν.

Δυστυχώς όμως αν συμβεί το δυσάρεστο, που απευχόμαστε, άντε να αποδειχθεί ότι ο ηθικός αυτουργός είναι ο κύριος υπεύθυνος του αυτοκινητοδρόμου. Με αυτήν την απαράδεκτη σήμανση επαναπαύεται  ότι έκανε σωστά την δουλειά του! 

Ο Υπουργός Μεταφορών μία από τις αλλαγές που σχεδιάζει στον Κ.Ο.Κ. είναι και η αύξηση ταχύτητας από τα 130 km στα 150 km. Μήπως θα είναι πιο ασφαλές να την μειώσει όταν υπάρχουν και τέτοιες καταστάσεις; 


Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: