10 Νοεμβρίου 2017

Η ΥΜΑΘ κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στη βράβευση μαθητών που συμμετείχαν σε διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά χαιρέτισε και βράβευσε μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό, τον οποίο συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Η Υφυπουργός τόνισε:
Ο σκοπός μας όταν αναλάβαμε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών να στηρίξουμε
και να προωθήσουμε αυτόν τον διαγωνισμό, ήταν να δώσουμε στα παιδιά μας, τα παιδιά όλων των τάξεων από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, την ευκαιρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Κουλτούρα των Ποντίων. Πιστεύω ότι τα περισσότερα παιδιά το κατάφεραν. Ήρθαν κοντά στο κομμάτι αυτό του Ελληνισμού, που χτυπήθηκε, πληγώθηκε, ξεριζώθηκε, αλλά διατήρησε αναλλοίωτη την παράδοση του, τη θρησκευτική του πίστη και τη φλόγα του.
Εξερευνώντας τις σελίδες της ιστορίας μας, πιστεύω ότι ένιωσαν τη συγκίνηση και τη θλίψη που νιώσαμε και εμείς, όταν μας μιλούσαν για τις αλησμόνητες πατρίδες οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Είναι χρέος μας, η γνώση και το συναίσθημα αυτό που κληρονομήσαμε, να παραδοθεί στην επόμενη γενιά. Γιατί η Αλήθεια και η Ιστορία, είναι οι σύμμαχοί μας, είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες χτίστηκε ο πολιτισμός μας, ο Ελληνισμός.
Η Ελλάδα στις ψυχές και στις καρδιές των Ποντίων αδελφών μας γίνεται σύμβολο αγώνα και επιμονής. Ένα σύμβολο που πρέπει να γίνει κτήμα κάθε νέου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: