9 Νοεμβρίου 2017

Θύελλα αντιδράσεων για την άδεια Kουφοντίνα από τις φυλακές

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η διήμερη άδεια που δόθηκε στον καταδικασμένο σε πολλάκις ισόβια μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε υποβάλει ξανά στο παρελθόν αίτημα το οποίο όμως είχε απορριφθεί από το συμβούλιο, παρά τη θετική εισήγηση που είχε προχωρήσει η φυλακή.

Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, εκτός απροόπτου, σήμερα το πρωί θα πάρει την πρώτη του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ζητήσει διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου εκτίει ποινή έντεκα φορές σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν. Στις φυλακές βρίσκεται από τότε, που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης. Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του και το έκανε αποδεκτό.

Η περίπτωση Ξηρού

Υπενθυμίζεται η περίπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού που δεν έδωσε το παρών στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας στη Χαλκιδική ενώ βρισκόταν σε 9ημερη άδεια λόγω των εορτών. Είχε πάρει άδεια από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να δίνει καθημερινά το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της Καλλικράτειας.

Αντίδραση από Μητσοτάκη 

Με ένα σκληρό tweet αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρόκειται να έχει διήμερα άδεια από τις φυλακές.
«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη.Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: