4 Δεκεμβρίου 2017

Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης σε εκδήλωση για το CERN

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, μαθητές της Β’ τάξης του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης  παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη της Δρ. Χατζηφωτιάδου Δέσποινας, φυσικού- ερευνήτριας του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Πυρηνικών Ερευνών (CERN),  με θέμα: « Το CERN: έρευνα, τεχνολογία, οφέλη για την κοινωνία».

H εκδήλωση διοργανώθηκε από το 5ο ΓΕΛ, ενταγμένη στα 10 χρόνια λειτουργίας του σχολείου και στο  πλαίσιο του υπό έγκριση  προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με τίτλο: «Κόσμος και Μικρόκοσμος»  που εκπονείται τη φετινή σχολική χρονιά με συνεργασία των σχολείων 3ο και 5ο ΓΕΛ Κατερίνης.

Η κ. Χατζηφωτιάδου με  διάθεση εκλαΐκευσης εξήγησε στους μαθητές των δύο σχολείων όχι μόνο το πεδίο έρευνας του CERN, αλλά και τα αναπάντητα μυστήρια του σύμπαντος, στα οποία θα προσπαθήσει να απαντήσει στο μέλλον. Ανέλυσε τα μεγάλα πειράματα που πραγματοποιούνται  στους επιταχυντές την τρέχουσα περίοδο και έδωσε πολύ σημαντικές πληροφορίες για το ποιοι απασχολούνται σήμερα στο ερευνητικό κέντρο, για τους Έλληνες  ερευνητές και για τα ελληνικά πανεπιστήμια που συνεργάζονται με αυτό. Στο τέλος της διάλεξης απάντησε με πολλή προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών, το ζεστό χειροκρότημα των οποίων  σφράγισε την επιτυχία της εκδήλωσης.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν  επίσης οι διευθυντές των δύο σχολείων, οι εκπαιδευτικοί–συντονιστές και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, εκπαιδευτικοί άλλων σχολείων και γονείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: