5 Δεκεμβρίου 2017

Τα 5 πολύ σοβαρά σημάδια της κατάθλιψης. Αν σου συμβαίνουν πρέπει να μιλήσεις με ειδικό

Είναι καιρός τώρα που αισθάνεστε μονίμως λυπημένοι. Ότι δεν είστε ο εαυτός σας και δεν απολαμβάνετε τη ζωή.
Οι φίλοι σας σάς λένε ότι θα περάσει, αλλά εσείς απομακρύνεστε και πιστεύετε ότι δεν θα καταφέρετε να βγείτε από το αδιέξοδο.
Αναρωτιέστε αν πάσχετε από κλινική κατάθλιψη;Υπάρχει τρόπος να το καταλάβετε.
Τα παρακάτω 5 σημάδια δείχνουν ότι η κατάθλιψή σας είναι σοβαρή και ήρθε η ώρα να αναζητήστε τη βοήθεια ειδικού:

Δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή τον καναπέ

Πόσο χρόνο περνάτε στον καναπέ ή στο κρεβάτι; Δεν είστε κουρασμένοι, αλλά σας τρομάζει ακόμη και η ιδέα να σηκωθείτε; Μένετε όλη μέρα κλεισμένοι στο σπίτι χαζεύοντας τηλεόραση και αισθάνεστε χαμένοι; Αυτή η συνήθεια είναι ένας σημαντικός δείκτης κατάθλιψης.

Δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον για τις αγαπημένες σας ασχολίες

Έχετε χάσει κάθε ενδιαφέρον για πράγματα που πάντα σας άρεσε να κάνετε; Σας φαίνεται αφόρητο να παρακολουθήσετε μαθήματα, να δείτε φίλους ή να πάτε για φαγητό; Οι άνθρωποι που περνούν κατάθλιψη απομονώνονται. Η ενέργεια που απαιτείται για να σηκωθούν από το κρεβάτι και να αλληλοεπιδράσουν με άλλους ανθρώπους, είναι κατακλυσμιαία, γι’ αυτό και δεν το κάνουν.
Το να βγείτε έξω και να κάντε πράγματα που αγαπάτε, είναι ένας σημαντικός τρόπος να ανακουφιστείτε προσωρινά από την κατάθλιψη. Επειδή όμως για έναν πάσχοντα από κατάθλιψη, αυτό είναι πολύ δύσκολο, προτιμά να μένει κλεισμένος στο σπίτι.

Σας κυριεύουν συναισθήματα απελπισίας και φόβου

Αφιερώνετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας σε αρνητικές σκέψεις για το πόσο χάλια είναι η ζωή σας, πόσο αποτυχημένοι είστε και δεν σας αγαπάει κανείς; Επίσης είστε 100% σίγουροι ότι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ;
Οι άνθρωποι με κατάθλιψη πιστεύουν όλες τις αρνητικές σκέψεις που έχουν στο μυαλό τους. Πιστεύουν επίσης ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ προς το καλύτερο. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος πάσχει από κατάθλιψη, η κατάσταση μοιάζει απελπιστική, επειδή όταν το μυαλό κάποιου λειτουργεί αρνητικά, είναι αδύνατον να πιστέψει σε ένα καλύτερο μέλλον. Τα καλά νέα είναι ότι μόλις αντιμετωπιστεί η κατάθλιψη, το αίσθημα της απελπισίας μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς.

Δεν έχετε υπομονή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Πιάνετε τον εαυτό ας να μην έχει υπομονή με αυτούς που αγαπάτε; Ουρλιάζετε στα παιδιά σας αν δεν κάνουν τα μαθήματά τους; Αποδοκιμάζετε τον σύντροφό σας όταν σας ζητάει να συζητήσετε το πρόβλημα; Δεν μπορείτε πλέον να μιλήσετε ούτε στη μητέρα σας επειδή σας ενοχλούν οι απανωτές ερωτήσεις;
Η έλλειψη υπομονής με αυτούς που αγαπάτε είναι πολύ σημαντική ένδειξη κατάθλιψης. Η αίσθηση ματαιότητας ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει και η υποτίμηση του εαυτού μας, κάνει ανυπόφορη την επικοινωνία με τους άλλους, ειδικά αυτούς που μας αγαπούν και θέλουν το καλό μας.

Έχει αλλάξει η όρεξή σας

Παρατηρείτε αλλαγές στην όρεξή σας και στη σχέση σας με το φαγητό; Ενδίδετε πιο συχνά σε κακής ποιότητας φαγητό ή δεν έχετε όρεξη για κανένα φαγητό; Εκδηλώνετε σύγχυση και αδυναμία συγκέντρωσης λόγω έλλειψης απαραίτητων θρεπτικών συστατικών; Έχετε χάσει βάρος επειδή δεν τρώτε;
Οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες είναι ένδειξη κατάθλιψης. Η διαχείριση της κατάθλιψης από την άλλη, απαιτεί να τρέφεται κάποιος σωστά. Αν δεν το κάνει, τα συμπτώματα επιδεινώνονται. Όσο τα συμπτώματα της κατάθλιψης μένουν χωρίς θεραπεία, επιδεινώνονται.
Αν έχετε κάποιο ή κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, ζητήστε το γρηγορότερο βοήθεια από ειδικό. Η αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι πιο εύκολη υπόθεση από το ζει κανείς με κατάθλιψη.


Πηγή: popsugar.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: