7 Δεκεμβρίου 2017

Στη δημοσιότητα οι λίστες μεγαλοοφειλετών του δημοσίου

Τα ονόματα 8909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων που έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ είτε στην εφορία είτε στα ασφαλιστικά ταμεία είτε και στους δύο «πυλώνες» του δημοσίου ανήρτησε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.


Τα στοιχεία αντλήθηκαν στις 24 Νοεμβρίου ενώ η «συνθήκη» για την δημοσιοποίηση ενός ονόματος είναι να ξεπερνιέται το ποσό των 150.000 ευρώ είτε στην εφορία είτε στο ασφαλιστικό ταμείο είτε και στα δύο.

Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: